Βίντεο από τον παρατημένο σκύλο σε μπαλκόνι διαμερίσματος στην Πάφο

Υπόθεση κακοποίησης σκύλου διερευνά η Αστυνομία στην Πάφο, εναντίον της ιδιοκτήτριας του ζώου.

Μετά από πληροφορία που λήφθηκε γύρω στις 1.00 το μεσημέρι χθες Κυριακή, ότι σκύλος είχε αφεθεί σε μπαλκόνι διαμερίσματος χωρίς προστασία από τον ήλιο, χωρίς νερό και χωρίς τροφή, μέλη του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου, μετέβησαν στο σημείο όπου εντόπισαν τον σκύλο στο μπαλκόνι διαμερίσματος, η ένοικος του οποίου και ιδιοκτήτρια του ζώου απουσίαζε.

Ενώ γίνονταν προσπάθειες παραλαβής του σκύλου,

εντοπίστηκε η ιδιοκτήτριά του, η οποία ανάφερε ότι είχε τις προηγούμενες μέρες μετακομίσει στο διαμέρισμα και προέβαινε σε διευθετήσεις για ετοιμασία κατάλληλου χώρου για το ζώο. Αυτή κατηγορήθηκε γραπτώς για αδικήματα σχετικά με την προστασία και ευημερία των ζώων.

Η ανάρτηση του Κόμματος για τα Ζώα

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Σήμερα  1/8/2021 καταγγέλθηκε στο κόμμα για τα ζώα Κύπρου αυτά που βλέπετε στα βίντεο και στις φωτογραφίες. Ο ανώνυμος πολίτης που βοήθησε στην όλη διαδικασία έβλεπε σχεδόν κάθε μέρα να εγκαταλείπετε αυτό το Λαμπρατόρ στο μπαλκόνι από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Σήμερα όμως ήταν το αποκορύφωμα και όπως βλέπετε ο σκύλος να ευρίσκεται μέσα στην ζέστη και σχεδόν σε 43 βαθμούς και βάλε, χωρίς νερό στην κούπα και σκιά. Όμως η άμεση επέμβαση μας και μετά από τις τηλεφωνικές σε αστυνομία, κτηνιατρικές υπηρεσίες και Κοινοτάρχη τελικά ο σκύλος κατασχέθηκε και με την βοήθεια του κόμματος ο σκύλος ευρίσκεται σε ασφαλή χώρο. Οι ‘κηδεμόνες’ θα καλεστούν αύριο στην αστυνομία για να τους προσάψουν κατηγορίες και η υπόθεση παραπέμπεται πλέον στα δικαστήρια.

Η ανταπόκριση της αστυνομίας και του υπευθύνου της αστυνομίας για τα ζώα ήταν άμεση όπως και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες που έδωσαν εντολές για άμεση εξέταση του συμβάντος και μαζί αστυνομία και κτηνιατρικές να στοιχειοθετήσουν υπόθεση ενάντια σε αυτή την άθλια και απαράδεκτη μεταχείριση του αθώου του ζώου  του φίλου και μέλος της οικογένειας τους. 

Επίσης οφείλουμε να πούμε ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που ενεργοποιείται το σχετικό πρωτόκολλο και το άρθρο 5.3  οπου μας λέει ότι ……..Η συντηρητική κατάσχεση ζώων γίνεται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες με σκοπό την απομάκρυνση του κακοποιημένου ζώου από τον ιδιοκτήτη του και την ανάθεση της φροντίδας του σε άλλο πρόσωπο, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και ευημερία του. Εάν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες παρεμποδιστούν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, δύνανται να ζητούν την παρουσία της Αστυνομίας.

 Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες προβαίνουν σε συντηρητική κατάσχεση ζώου όταν τα αδικήματα που διαπράττει ο ιδιοκτήτης εις βάρος του ζώου είναι τέτοιας φύσης και σοβαρότητας που (α) θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του ζώου ή (β) η μη συμμόρφωση του ιδιοκτήτη με τις υποδείξεις των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών επηρεάζει σοβαρά την ευημερία του ζώου.

Παρακαλούμε όπως φροντίζεται τα ζώα σας, μην τα αφήνεται έξω σε τέτοιες θερμοκρασίες, φροντίστε να είναι σε σκιερό μέρος, να έχουν άμεση πρόσβαση σε δροσερό νερό και τροφή και πάρα πολύ αγάπη και συμπόνια.

Δείτε το βίντεο από τη σελίδα Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου - Animal Party Cyprus - APC:

Διαβάστε επίσης: Πάφος: Άφησε τον σκύλο της στον μπαλκόνι χωρίς τροφή και νερό

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο, Πάφο,vinteo, pafo