Τζόνσον: Η πανδημία ευκαιρία να μάθουμε και να βελτιωθούμε

Ως ευκαιρία «να μάθουμε και να βελτιωθούμε» χαρακτήρισε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον την πανδημία του κορωνοϊού κατά την ομιλία του με την οποία έκλεισε το συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, το οποίο φέτος διεξήχθη διαδικτυακά.

Ανακοινώσεις περί αυξημένης παραγωγής αιολικής ενέργειας θα κάνει ο Τζόνσον

Χρησιμοποιώντας το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου «ξαναχτίζουμε καλύτερα», ο κ. Τζόνσον είπε πως γεγονότα σαν την πανδημία «δεν έρχονται και απλά παρέρχονται, αλλά συνιστούν έναυσμα για οικονομική και κοινωνική αλλαγή».

Σημείωσε ότι η Κυβέρνησή

του εργάζεται νυχθημερόν για να αποκρούσει τον ιό και δήλωσε βέβαιος πως η χώρα θα καταφέρει να βγει νικήτρια.

Διαβεβαίωσε δε ότι μετά από τη δική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό είναι απολύτως καλά στη υγεία του, αποκαλύπτοντας ότι έχοντας αποφασίσει να προσέχει τη διατροφή του, έχει χάσει σχεδόν 12 κιλά.

Στο πλαίσιο των πολιτικών εξαγγελιών που έκανε, είπε ότι θέλει ένα λαμπρότερο μέλλον για την οικονομία, με την κινητήρια δύναμη να είναι όχι το κράτος αλλά ο ιδιωτικός τομέας. Για αυτό, όπως συμπλήρωσε, θέλει τη Βρετανία να είναι πιο ανταγωνιστική στη φορολογία και στο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Όπως είχε προαναγγελθεί, ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση θα επενδύσει 160 εκατομμύρια λίρες, με στόχο την επίτευξη παραγωγής 40GW από την αιολική ενέργεια έως το 2030.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη χρηματοδότηση για τους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, ενώ στάθηκε στην προσπάθεια ανανέωσης της στεγαστικής αγοράς, λέγοντας ότι θέλει να δημιουργήσει ακόμα 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες κατοικιών.

Απέδωσε, επίσης, στην αριστερά υπερβολική πολιτική ορθότητα που αλλοιώνει την εθνική ταυτότητα των Βρετανών.

Κλείνοντας την ομιλία του περιέγραψε το όραμά του για τη Βρετανία του 2030, «την καλύτερη χώρα του κόσμου», δηλαδή μια χώρα με αεροσκάφη μηδενικής εκπομπής ρύπων, με μπλε διαβατήρια (δηλαδή όχι κοινοτικά διαβατήρια), με περισσότερους ιδιοκτήτες κατοικιών, με πράσινες μεταφορές, με καλύτερη ευρυζωνική σύνδεση, με δεκάδες νεόκτιστα νοσοκομεία, με υγιέστερο πληθυσμό και μια Βρετανία πιο ενωμένη και πιο κοσμοπολίτικη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα