Τσελίκ:Δεν κινδυνεύουν οι ολλανδικές επενδύσεις στην Τουρκία

«Οι ολλανδικές επενδύσεις στην Τουρκία δεν κινδυνεύουν από την τουρκο-ολλανδική διπλωματική διένεξη»

Οι ολλανδικές επενδύσεις στην Τουρκία δεν κινδυνεύουν από την πρόσφατη διπλωματική διένεξη μεταξύ των δύο χωρών, καθώς η οργή της Άγκυρας επικεντρώνεται στην ολλανδική κυβέρνηση και όχι στον λαό ή στις ολλανδικές επιχειρήσεις, δήλωσε στο Reuters ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Σε συνέντευξη που έδωσε αργά χθες το βράδυ, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε πως πιστεύει ότι έχει έρθει ο καιρός

για να επανεκτιμήσει η Τουρκία τη μεταναστευτική συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έχει γίνει σαφές ότι η Ένωση δεν θα τηρήσει μια δίκαιη στάση όσον αφορά την υπόσχεσή της να παραχωρήσει στους Τούρκους το δικαίωμα να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς θεώρηση εισόδου.

Η Τουρκία ανέστειλε τη Δευτέρα τις υψηλού επιπέδου διπλωματικές σχέσεις με την Ολλανδία, απαγορεύοντας την επιστροφή του Ολλανδού πρεσβευτή στη χώρα και εμποδίζοντας την προσγείωση διπλωματικών πτήσεων, σε αντίποινα για το γεγονός ότι οι Ολλανδοί εμπόδισαν Τούρκους υπουργούς να μιλήσουν σε συγκεντρώσεις Τούρκων μεταναστών.

Ενώ ένας αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε πως ετοιμάζονται ενδεχομένως οικονομικές κυρώσεις, ο Τσελίκ δήλωσε πως η Άγκυρα διαβεβαιώνει τις επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο πως η Τουρκία είναι χώρα ασφαλής για τις επενδύσεις.

«Η διαβεβαίωση αυτή αφορά τους Ολλανδούς επιχειρηματίες που επενδύουν, έχουν επιχειρήσεις και δημιουργούν θέσεις εργασίας στην Τουρκία. Σίγουρα δεν αποτελούν μέρος της κρίσης», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν ολλανδικές εταιρείες που δρουν στην Τουρκία θα επηρεασθούν από τη διένεξη, ο Τσελίκ δήλωσε: «Ο ιδιωτικός τομέας, ο κόσμος των επιχειρήσεων, οι τουρίστες και ο λαός της Ολλανδίας δεν αποτελούν μέρος της κρίσης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα