Τσεχία: Υπάρχει σχέση μεταξύ προσφυγικής κρίσης-τρομοκρατίας

Είναι αφέλεια να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της μεταναστευτικής κρίσης στην ΕΕ και της τρομοκρατίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman.

Όπως ανέφερε, οι τρομοκράτες τζιχαντιστές χρησιμοποιούν την προσφυγική κρίση ως κάλυψη για να φθάσουν στην Ευρώπη και προέτρεψε το στρατό της Τσεχίας να προετοιμαστεί για την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας.

"Ο κίνδυνος έχει έρθει κοντά στα σύνορά μας", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι τζιχαντιστές τρομοκράτες χρησιμοποίησαν την Τσεχία ως πύλη προς τη δυτική Ευρώπη.

Εξάλλου, σύμφωνα με τηλεγράφημα από το πρακτορείο ειδήσεων ANSAmed, που επικαλείται έκθεση του Ιουλίου που ετοίμασε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών, μεταμφιεσμένοι ως πρόσφυγες ή κρατώντας πλαστά ευρωπαϊκά διαβατήρια, εισέρχονται στην Ευρώπη χιλιάδες Ισλαμιστές έτοιμοι να εξαπολύσουν αιματηρές επιθέσεις, όταν τους ζητηθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, στόχος του ΙΚ είναι η μεταφορά μισού εκατομμυρίου τρομοκρατών στις χώρες της Ευρώπης, τους οποίους θα παρουσιάζει ως `πρόσφυγες/μετανάστες`.

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSAmed, οι πλείστοι τζιχαντιστές τυγχάνουν `πλύσης εγκεφάλου` από τους εξτρεμιστές Ιμάμηδες σε χώρες όπου δρουν ανενόχλητοι, φανατίζοντας τους νέους. Αναφέρεται ότι τα κίνητρα των νέων για ένταξή τους στην τρομοκρατική οργάνωση είναι οικονομικά και αλλά και ψυχολογικά. Οι πλείστοι εξ αυτών είναι άνεργοι ή φτωχοί. Οι τζιχαντιστές τους υπόσχονται πολλά χρήματα που φθάνουν μέχρι και 10,000 δολάρια την ημέρα, όπως αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords