Τρομοκρατική Λονδίνου: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης

Η βρετανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άνδρα που σκότωσε τρεις ανθρώπους κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο, προτού πέσει κι ο ίδιος νεκρός από σφαίρες.

Πρόκειται για τον Χάλιντ Μασούντ, 52 ετών, ο οποίος είχε βαρύ ποινικό μητρώο αλλά καμία καταδίκη σχετική με τρομοκρατία.Ο Μασούντ γεννήθηκε στο Κεντ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, και διέμενε στην κεντρική Αγγλία, σύμφωνα με τις αρχές.

«Ο Μασούντ δεν βρισκόταν στο στόχαστρο καμίας έρευνας στην παρούσα φάση και δεν υπήρχαν πληροφορίες από πριν σχετικά με την πρόθεσή του να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση», επισημαίνεται

σε μια ανακοίνωση.

«Εντούτοις, ήταν γνωστός στην αστυνομία κι είχε εκδοθεί σε βάρος του μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων κατά το παρελθόν για επιθέσεις, μεταξύ αυτών για τις κατηγορίες της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών, της κατοχής επιθετικών όπλων και της διατάραξης της δημοσίας τάξης».

Δεν είχε καταδικαστεί για καμία κατηγορία που σχετίζεται με τρομοκρατία, τονίζεται.

Σύμφωνα με την αστυνομία η πρώτη του καταδίκη ήταν τον Νοέμβριο του 1983, για φθορά ξένης περιουσίας, και η τελευταία του ήταν τον Δεκέμβριο του 2003, για κατοχή μαχαιριού.

Δείτε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρομοκρατική Λονδίνου, Αυτός,tromokratiki londinou, aftos