Τρ.Κύπρου: Διώχνει από πάνω της τα ΜΕΔ μέσω funds

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα για προσέλκυση θεσμικών επενδυτών, παγκόσμιας εμβέλειας από Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο και Φρανκφούρτη. Τα μηνύματα είναι θετικά.

- Θεωρούν εφικτό το στόχο της άντλησης κεφαλαίων.

- Αποτιμούν θετικά τη συμφωνία με την ισπανική Αλταμίρα για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ,

στις 29 Αυγούστου θα γίνουν οι παρουσιάσεις στην Εκτελεστική Διεύθυνση της ΣΚΤ. Με βάση τις ίδιες πηγές, η ΣΚΤ αναμένεται στη συνέχεια να επιλέξει μία ή και περισσότερες επενδυτικές τράπεζες που θα ενεργήσουν ως σύμβουλοι της αύξησης κεφαλαίου.

Το θέμα του Συνεργατισμού έχει και έντονο πολιιτκό χρώμα μία μέρα μετά την ανοικτή σύγκρουση του γενικού ελεγκτή με τη διεύθυνση του συνεργατισμού.

"Η κυβέρνηση εξαγόρασε τον Συνεργατισμό όχι για να βοηθήσει στην αναδιοργάνωσή του και στην ενίσχυση της παρουσίας του στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά για να βολέψει ‘ημετέρους’ με υψηλούς μισθούς και για να δημιουργήσει προϋποθέσεις για σταδιακή ιδιωτικοποίησή του" ανέφερε η ΕΔΕΚ.

Η Τράπεζα Κύπρου την ίδια ώρα κινείται σε διαφορετικό μοντέλο και βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές με funds κυρίως του εξωτερικού για να διαθέσει μέρος του χαρτοφυλακίου τους όπως έγινε με την Τράπεζα Αναπτύξεως.

Δάνεια προς πώληση

- επιχειρηματικά δάνεια εξυπηρετούμενα και μη

- αναδιαρθρωμένα δάνεια

Η πρώτη δοκιμή έγινε πριν τρεις μήνες με την πώληση δανείων ύψους €21 εκ. Οι διαβουλεύσεις γίνονται τόσο με εγχώριους όσο και ξένους επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα