Τριμερής συνάντηση Υπ.Τουρισμού Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Με τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του, Υπουργούς Τουρισμού της Ελλάδας και της Αιγύπτου, Έλενα Κουντουρά και Ράνια Αλ Μασάτ, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης ολοκλήρωσε την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB 2018.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΤΠ, στη συνάντηση οι Υπουργοί

συζήτησαν τα επόμενα βήματα σε σχέση με την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας των τριών χωρών στον τουρισμό κρουαζιέρας, που υπογράφηκε στη Λευκωσία τον Νοέμβριο του 2017, στο πλαίσιο της πέμπτης Συνόδου Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η επιδιωκόμενη συνεργασία αφορά σε σχεδιασμό συνδυαστικών δρομολογίων κρουαζιέρας σε λιμάνια των τριών χωρών, καθώς και σε δημιουργία τουριστικών πακέτων που θα συνδυάζουν κρουαζιέρα με διαμονή και επισκέψεις στους προορισμούς.

Εξάλλου, ο κ. Λακκοτρύπης είχε χθες και σήμερα σειρά επαφών με στελέχη μεγάλων αεροπορικών εταιρειών και οργανωτών ταξιδίων της Γερμανίας, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB 2018.

Κατά τις συναντήσεις του Υπουργού Τουρισμού με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και οργανωτών ταξιδίων, συζητήθηκε η επέκταση των προγραμμάτων και των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων προς την Κύπρο.

Επιπλέον, εξετάστηκαν οι μεγάλες προοπτικές που δημιουργούνται για τον τουρισμό της χώρας μας από τη γερμανική αγορά, δεδομένων και των μεγάλων αυξήσεων που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια.

Ο Υπουργός Τουρισμού επιστρέφει στην Κύπρο αύριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα