Τριανταφυλλίδης:Κινδυνεύει το κύρος πορίσματος της Ερευνητικής ΣΚΤ

Εν αμφιβόλω τίθεται το κύρος του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, σύμφωνα με τον νομικό Κρις Τριανταφυλλίδη.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ.Τριανταφυλλίδης ανέλυσε το σκεπτικό της αποστολής επιστολής από τον ίδιο στον Γενικό Εισαγγελέα, με την οποία του ζητεί να ερευνήσει το γεγονός ότι μέλος της τριμελούς επιτροπής, ο Γιώργος Γεωργίου, ήταν υποψήφιος δυο φορές για τη θέση του Γενικού Δι/ντή της Συνεργατικής, ζήτημα που, κατά τον κ. Τριανταφυλλίδη, εγείρει ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων.

Ανακοίνωση εξάλλου, εξέδωσε για το

ζήτημα νωρίς το μεσημέρι, η Ερευνητική Επιτροπή.

«Απευθύνθηκα στον Γενικό Εισαγγελέα, γιατί έχει ευθύνη να διαφυλάξει το κύρος της επιτροπής και του πορίσματος. Ναι, κινδυνεύει το κύρος του πορίσματος, που τίθεται πλέον εν αμφιβόλω, αν εντοπιστεί σύγκρουση συμφερόντων. Ο κ. Γεωργίου ήταν υποψήφιος για τη θέση του ΓΔ το 2013 που την πήρε ο Κληρίδης και το 2015 που την πήρε ο Χατζηγιάννης».

Κληθείς να απαντήσει αν αυτό ήταν γνωστό πριν από τον διορισμό των μελών της Επιτροπής, ο κ.Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι προχθές κατατέθηκαν πρακτικά επιλογής ΓΔ της χρονιάς του 2013 και του 2015.

«Δεν μπορώ να ξέρω αν το αποκάλυψε στον ΓΕ, αλλά ο ίδιος το ήξερε». Επικαλούμενος απόφαση του Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για άλλη υπόθεση, ο κ. Τριανταφυλλίδης σημείωσε ότι σε αυτή την υπόθεση επισημάνθηκε ότι οφείλει κάποιος να το αποκαλύπτει αν έχει προσωπικό συμφέρον.

«Ο κ.Γεωργίου όφειλε να το αποκαλύψει είτε στον ΓΕ είτε δημόσια στην πρώτη ακρόαση της Επιτροπής». «Δεν τίθεται θέμα καταγγελίας, αλλά το κύρος της Επιτροπής και του πορίσματος που θα βγάλει», ξεκαθάρισε.

Κληθείς να απαντήσει για το ποιος είναι ο στόχος και ο σκοπός της επιστολής αυτής, ο κ.Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι απευθυνόμενος στον ΓΕ έχει ευθύνη να λάβει τις αποφάσεις που ενδείκνυνται, για να διαφυλαχθεί το κύρος του πορίσματος ειδικά για την κοινή γνώμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα