Τριανταφυλλίδης για πόρισμα: Δεν ικανοποιεί τα εχέγγυα της ανεξαρτησίας

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης, ο οποίος μίλησε για το πόρισμα της κυρίας Καλογήρου.

Διαβάστε ακόμη: Πόρισμα Καλογήρου:Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό–«Όλα στο φως-Ψυχραιμία-Σκάνδαλο»

Αρχικά ανέφερε ότι θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουν πια στοιχεία κρύφτηκαν λόγω αστυνομικών ερευνών και πια εξαιτίας των προσωπικών δεδομένων.
Πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι η Επιτροπή δεν διορίστηκε με βάση των περί ερευνητικών νόμων. «Δεν ικανοποιεί τα εχέγγυα της ανεξαρτησίας, επειδή διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και τις αποφάσεις

για τα διαβατήρια της πήρε το ίδιο το Υπουργικό Συμβούλιο».

Συμπλήρωσε ότι το όργανο που διόρισε την Επιτροπή είναι αντικείμενο της έρευνας και η επιτροπή στερείται του απαραίτητου εχέγγυου της ανεξαρτησίας. Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι άχρηστο το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, αλλά οι αστυνομικές αρχές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. «Να ξεκινήσουν από την αρχή της έρευνας χωρίς να γίνεται αναφορά στο πόρισμα». 

Εξήγησε ότι υπάρχουν ξεκάθαρες υποθέσεις χωρίς όμως το δικαστήριο να μπορεί να καταλήξει σε καταδικαστική απόφαση και για αυτό επειδή αν δεν γίνουν σωστά οι διαδικασίες τότε τα δικαστήρια δεν καταλήγουν σε αποφάσεις.

Παράλληλα, είπε ότι το ίδιο πρόβλημα θα έχει και η ερευνητική επιτροπή που ερευνά τώρα τις πολιτογραφήσεις, καθώς ο Γενικός Εισαγγελέας που διόρισε την επιτροπή, υπήρξε μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου για περίοδο δύο ετών.

Τέλος ανέφερε ότι σύμφωνα με το σύνταγμα και το νόμο η Ελεγκτική Υπηρεσία πάντα έχει ρόλο καθώς υπάρχει το οικονομικό στοιχείο. «Η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει δικαίωμα να ελέγξει εάν η απόδοση διαβατηρίων απέφερε στο κράτος τα οικονομικά οφέλη που έπρεπε να αποδοθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς που ίσχυαν τον ουσιώδη χρόνο». Επεσήμανε ότι υπό αυτή την έννοια η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει δικαίωμα να ελέγξει τα οικονομικά του κράτους, όχι όμως αν έχουν διεξαχθεί ποινικά αδικήματα.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Ελεγκτική Υπηρεσία: Ελλιπές το πόρισμα Καλογήρου

Ποιους «καίει» το πόρισμα Καλογήρου: Τα συμπεράσματα και οι εισηγήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα