Τουρκία-Ρωσία ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία

Καταφέραμε να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, την οποία θα ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο στο επόμενο διάστημα, τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με το Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, οι δύο ηγέτες, συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις των χωρών αλλά και για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.

Τουρκία και Ρωσία, συμφώνησαν να ξεκινήσει μια προεργασία σε σχέση με ζητήματα που αφορούν πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Χαρακτήρισε το εμπόριο και

την οικονομία ως το θεμέλιο των διμερών σχέσεων και τόνισε ότι στόχος είναι να φτάσουν τα 100 δις έσοδα από το εμπόριο.

Η ενέργεια είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που συζητήσαμε, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν. Συζήτησαν για τον αγωγό Turkish Stream αλλά και για το εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και συμφώνησαν σε συνέχιση της συνεργασίας τους στο επίπεδο αυτό με συγκεκριμένα μέτρα.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε επίσης το θέμα του δημοψηφίσματος στο Ιρακινό Κουρδιστάν. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ. Χαρακτήρισε ως παράνομο το δημοψήφισμα και επεσήμανε ότι η κουρδική διοίκηση στο Ιράκ προκάλεσε με την κίνηση αυτή περιφερειακή κρίση.

Σε σχέση με τη Συρία ο κ.Ερντογάν επεσήμανε ότι είναι έγινε πρόοδος σε σχέση με την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην περιοχή, ενώ ευελπιστεί, όπως είπε, ότι θα καταφέρουν να υπάρξει ακόμα περισσότερη πρόοδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα