Τουρκία: «Πόνεσε» η ελληνο-αμερικανική συμφωνία

Ως έκτακτη είδηση μεταδόθηκε στην Τουρκία η υπογραφή της ελληνο-αμερικανικής αμυντικής συμφωνίας από το Νίκο Δένδια και Άντονι Μπλίνκεν στην Ουάσιγκτον.

Όλες οι μεγάλες τουρκικές ιστοσελίδες μετέδωσαν την είδηση, μεταφράζοντας την δήλωση Δένδια ως «απειλή πολέμου».

Γενί Σαφάκ

ΗΠΑ και Ελλάδα υπέγραψαν αμυντική συμφωνία – Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο

Όπως αναφέρει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, «κατηγορώντας την Τουρκία για κλιμάκωση των εντάσεων στο Αιγαίο

και την ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα κάθισε στο τραπέζι με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη Γαλλία. Ουάσιγκτον-Αθήνα υπέγραψαν την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας τους, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια νέα στρατηγική ισορροπία στην περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου δήλωσε ότι ‘Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με πόλεμο στην ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχει κίνδυνος πολέμου. Η κατάσταση μπορεί να οδηγηθεί σε πόλεμο, εάν κάνει χρήση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της εδώ’».

Μιλιέτ

Έκτακτη είδηση: Αμυντική συμφωνία από ΗΠΑ και Ελλάδα

«Αυτή τη φορά η Αθήνα κάθισε στο τραπέζι με την Ουάσιγκτον. Υπογράφοντας την αμυντική συμφωνία, οι δύο χώρες επεκτείνουν κι άλλο την συνεργασία τους», αναφέρει η Μιλιέτ, προσθέτοντας ότι «οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Αθήνας, οι οποίες βάθυναν την στρατιωτική τους συνεργασία, έγιναν επίσημες με τις υπογραφές».

Χουριέτ

Έκτακτη είδηση: ΗΠΑ και Ελλάδα υπέγραψαν αμυντική συμφωνία

Χαμπερλέρ

Τα λόγια «πόλεμος στην ανατ. Μεσόγειο» στη συνάντηση Ελλάδας-ΗΠΑ θα συζητηθούν πολύ! Απειλούν επισήμως

«Αντιμέτωπη με την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα αναζητά εξωτερική υποστήριξη. Η Ελλάδα, η οποία υπέγραψε πρωτόκολλο με τη Γαλλία πριν από δύο εβδομάδες, αυτή την φορά ζήτησε υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες της Τουρκίας.

Γενί Ακίτ

Ο Έλληνας υπουργός πήρε αέρα στις ΗΠΑ – Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο

Διαβάστε επίσης: Έπεσαν οι υπογραφές της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα