Τουρκία: Φουντώνει ο καυγάς μεταξύ των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ έδωσε μία σκληρή απάντηση στην έκκληση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, προς τους προέδρους των κοινοτήτων να μη λαμβάνουν υπόψη τους τις δικαστικές αποφάσεις.

«Αγαπητοί φίλοι, οδηγός μας είναι ο νόμος, ο δρόμος μας είναι ο νόμος, το εγχειρίδιό μας είναι ο νόμος. Να το κάνουμε ώστε να μην έρχεται ο νόμος από πίσω, να πηγαίνει

ο νόμος μπροστά, να προσαρμοστούμε ανάλογα στο κράτος δικαίου», είπε με νόημα.

Ο Σοϊλού, από την άλλη, είχε φωνάξει τους προέδρους των κοινοτήτων Τουρκίας και τους είχε είπε:

«Τις προάλλες είχα περιοδεύσει στις επαρχίες. Οι πρόεδροί μας στο Ντιγιάρμπακιρ, τα Άδανα και την Κωνσταντινούπολη μου είπαν ότι ‘κύριε, υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο εδώ, υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο εκεί. Αλλά επειδή υπάρχει δικαστική απόφαση, δεν μπορούμε να μπούμε μέσα να τα εκκαθαρίσουμε’. Φίλε, μπες μέσα το βράδυ και μετά θα έρθει κι η δικαστική απόφαση. Γιατί όσο αυτό το κτίριο βρίσκεται έτσι εκεί, γίνεται διακίνηση ναρκωτικών».

Κρατάει… μήνες αυτή η κόντρα

Ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ είναι ένας υπουργός που είναι γνωστός για την πιο «μετριοπαθή» του στάση απέναντι στις πολιτικές «ακραίας ασφάλειας» του AKP. Για το λόγο αυτό, τσακώνεται με τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Λέγεται επίσης ότι το κόμμα Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί δεν τον συμπαθεί και προωθεί συνεχώς τον Σοϊλού, γιατί ως πρώην στέλεχος του Κόμματος Ευδαιμονίας, έπαιξε ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή και της παράταξης αυτής στη Λαϊκή Συμμαχία (που αποτελείται από Ερντογάν-Μπαχτσελί). Αυτό δεν άρεσε στο MHP.

Εάν το Κόμμα Ευδαιμονίας προσχωρήσει στη Λαϊκή Συμμαχία, η επιρροή του MHP στο ΑΚΡ θα ελαχιστοποιηθεί. Στην πραγματικότητα, δεν θέλουν να γίνει αυτή η συγχώνευση. Γι' αυτό το αρχηγείο του MHP είναι ψυχρό απέναντι στον Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Φουντώνει, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών,tourkia, fountonei, dikaiosynis, esoterikon