Τουρκία: Ανησυχία από τους περιορισμούς στο internet

Το διαδίκτυο αποτελεί την κύρια πλατφόρμα όπου μπορούν ακόμη να διεξάγονται πλουραλιστικές συζητήσεις στην Τουρκία, και η περαιτέρω απαγόρευση της πρόσβασης στο διαδίκτυο θα αποδυναμώσει την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την online επικοινωνία, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την ελευθερία του τύπου Χαρλέμ Ντεζίρ.

Η δήλωση του κ. Ντεζίρ γίνεται μια ημέρα μετά την υιοθέτηση από το τουρκικό κοινοβούλιο νομοθετικής πρόνοιας για επέκταση

των εξουσιών του Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου στη χώρα σε ότι αφορά την παραχώρηση αδειών για μεταδόσεις εκπομπών μέσω διαδικτύου.

`Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΕ, στις 28 Φεβρουαρίου ο κ. Ντεζίρ εξέδωσε μια νομική ανάλυση του τότε προσχεδίου πρότασης, επισύροντας την προσοχή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ στις δυνητικά επιζήμιες συνέπειές της για την ελευθερία του τύπου και την ελευθερία έκφρασης.

"Λυπούμαι που οι εισηγήσεις που δεν αντικατοπτρίζονται στο νόμο που υιοθετήθηκε και που δεν πραγματοποιήθηκε μια δημόσια συζήτηση με την εμπλοκή όλων των ενδιαφερομένων. Συνεχίζω να προσφέρω την εμπειρογνωμοσύνη του γραφείου μου για να βοηθηθεί η Τουρκία να μεταρρυθμίσει τη νομοθεσία της για το διαδίκτυο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα", σημειώνει ο κ. Ντεζίρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα