Τουρκία: Aντιδράσεις για τουρκική λίρα έναντι δολαρίου

«Αυταπατώνται όσοι πιστεύουν ότι θα αλλάξουν το αποτέλεσμα των εκλογών παίζοντας με το δολάριο και δίνοντας αποτελέσματα που θα βλάψουν την τσέπη του λαού», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβένησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, σχολιάζοντας το νέο ρεκόρ της τιμής της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου σήμερα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για το ότι δεν κάνει τίποτα για το εθνικό νόμισμα της χώρας και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να αντιδρά μόνο λεκτικά και με οργή.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ότι «ο λαός είδε και το παιχνίδι, είδε και τους παίχτες» και πρόσθεσε ότι

γνωρίζουν καλά τους όρους της οικονομίας και πως «η Τουρκία, με τη βοήθεια του Αλλάχ, είναι μια ισχυρή οικονομία».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομίας, Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί, ανέφερε ότι διαθέτουν τα κατάλληλα όργανα για να προβούν στα απαραίτητα όσον αφορά στη νομισματική πολιτική και την αξία της τουρκικής λίρας, χωρίς να επλακεί στο θέμα ούτε ο πρόεδρος ούτε ο πρωθυπουργός. Και υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο φυσιολογικό της επίπεδο η νομισματική αξία, αλλά ακόμη δεν έχει προκαλέσει μόνιμη ζημιά.

Σήμερα το δολάριο έσπασε νέο ρεκόρ πλησιάζοντας τις 5 τουρκικές λίρες. Συγκεκριμένα έφτασε μέχρι και 4,95 λίρες για πρώτη φορά. Το Χρηματιστήριο Κων/λης ανακοίνωσε πως έχει μετατρέψει όλο του το συνάλλαγμα σε τουρκικές λίρες, ώστε να δείξει την εμπιστοσύνη της στην τουρκική λίρα.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μουχαρρέμ Ιντζέ προειδοποίησε σε προεκλογική του συγκέντρωση στο Ερζιντζάν ότι η αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας θα οδηγήσει σε υψηλό πληθωρισμό.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα