Τοποθέτηση Υπ. Παιδείας για την αίθουσα Ειδικής Μονάδας σε σχολείο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σχετικά με Αίθουσα Ειδικής Μονάδας σε Δημοτικό Σχολείο.

Συγκεκριμένα σημειώνει ότι: Aναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο που αναρτήθηκαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούσαν στη δημιουργία Αίθουσας Ειδικής Μονάδας σε Δημοτικό Σχολείο της επαρχίας Λάρνακας, το Υπουργείο Παιδείας

και Πολιτισμού ανακοινώνει τα ακόλουθα:

• Η λυόμενη αίθουσα, η οποία χρησιμοποιείται ως Ειδική Μονάδα για τη φοίτηση παιδιών σε Δημοτικό Σχολείο της επαρχίας Λάρνακας, αποτελεί έναν ασφαλή και ευχάριστο χώρο μάθησης, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται. Διαθέτει κλιματισμό και έχει εξοπλιστεί με τον απαραίτητο τεχνολογικό και άλλο εξοπλισμό, ώστε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά απρόσκοπτα και να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των μαθητών/τριών, οι οποίοι/ες θα στεγάζονται, σύμφωνα με το πρόγραμμά τους, σε αυτήν. Ως εκ τούτου, υπογραμμίζεται ότι η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, χθες Τρίτη 11/09/18, δεν αποδίδει την πραγματικότητα.

• Επισημαίνεται, επίσης, ότι η αίθουσα έχει τοποθετηθεί σε χώρο στην αυλή του σχολείου, ο οποίος επιλέγηκε με ιδιαίτερη προσοχή, έτσι ώστε οι μαθητές/τριες να διευκολύνονται κατά τις μετακινήσεις και τις άλλες ανάγκες τους, στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Επιπρόσθετα, το μέγεθος της είναι μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο στη νομοθεσία.

• Τονίζεται, παράλληλα, ότι η ανάγκη για τη δημιουργία Ειδικής Μονάδας στο εν λόγω σχολείο προέκυψε φέτος. Ως αποτέλεσμα δεν υπήρχε χρόνος να κτιστεί μια νέα αίθουσα. Η άλλη λύση θα ήταν να μεταφερθούν οι μαθητές/τριες σε άλλο σχολείο, κάτι που θα προκαλούσε πρόσθετη ταλαιπωρία τόσο στα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους.

• Σημειώνεται, τέλος, ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού θα μελετήσουν το ενδεχόμενο ανέγερσης νέας Αίθουσας στο σχολείο για την Ειδική Μονάδα, το συντομότερο δυνατόν, εάν τούτο κριθεί αναγκαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα