Τον κράτησε «ζωντανό» με οβίδα ο Λουντ

Για 87 λεπτά ο Αστέρας Τρίπολης κρατούσε το «διπλό»... Ευρώπης στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά ο Ρόμπιν Λουντ είχε διαφορετική άποψη. Το υπέροχο γκολ του Φινλανδού διεθνούς μέσου «έσωσε την παρτίδα» για τον Παναθηναϊκό, που αναδείχθηκε ισόπαλος, 1-1, με τους Αρκάδες κι έμεινε «ζωντανός» στο κυνήγι της 5ης θέσης, που δίνει το ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Ο Μανιάς στο 69΄ με κεφαλιά είχε βάλει μπροστά στο σκορ τον Αστέρα, ωστόσο ο Λουντ ήταν αυτός που «μίλησε» τελευταίος (87΄), στο τρίτο χρονικά ματς της

25ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο σερί του (έφτασε τα 4 ματς με 2 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες) και δείχνει αποφασισμένος να παλέψει μέχρι τέλους για να πάρει την 5η θέση, που θα τον βοηθήσει να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε από την UEFA (ένα χρόνο αποκλεισμό) για οικονομικές εκκρεμότητες.

Γρήγορος ρυθμός, ανοικτό ποδόσφαιρο και αρκετές καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, συνέθεσαν την εικόνα του πρώτου μέρους στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, Αστέρας Τρίπολης, δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να βρουν κενούς διαδρόμους. Δύο φορές που οι γηπεδούχοι κατάφεραν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις από τα πλάγια προκάλεσαν κάποια προβλήματα στην άμυνα των Αρκάδων, με τις κεφαλιές των Αυλωνίτη (20΄) και Δώνη (23΄) να μη βρίσκουν στόχο.

Η ομάδα που είχε τις πιο «καθαρές» ευκαιρίες για να σκοράρει στο διάστημα αυτό ήταν ο Αστέρας. Στο 26΄ η κεφαλιά του Πασαλίδη από πολύ κοντά και με τον Διούδη εκτός θέσης έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ 10 λεπτά αργότερα ο Τόνσο βρέθηκε μόνος του στο σημείο του πέναλτι, αλλά αστόχησε.

Στον ίδιο γρήγορο ρυθμό συνέχισαν οι ομάδες και στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 53΄ με τον Χατηγιοβάννη να αιφνιδιάζεται από τη βαθιά μπαλιά του Γιόχανσον κι εντελώς μόνος του απέναντι στον Αθανασιάδη δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Η απάντηση των Αρκάδων ήταν άμεση και στο 55΄ ο Αυλωνίτης «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» του Τόνσο, που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει.

Η δεύτερη κλασική ευκαιρία των «πρασίνων» σημειώθηκε στο 64΄, όταν από γύρισμα του Λουντ και δυνατό σουτ του αμαρκάριστου Δώνη, ο Αθανασιάδης έκανε την επέμβαση του αγώνα. Με το ρυθμό που είχε ο αγώνας το γκολ ήταν θέμα χρόνου για κάποια από τις δύο ομάδες και τελικά αυτή που άνοιξε το σκορ ήταν ο Αστέρας με την καρφωτή κεφαλιά του Μανιά στο 69΄ από την σέντρα ακριβείας του Γιαννούλη (1-0).

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 77΄ στάθηκε άτυχος, καθώς μετά το ανάποδο ψαλίδι του Μουνιέ η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, όμως, ο Λουντ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 87΄ και να «σώσει την παρτίδα» για το «τριφύλλι».

Διαιτητής: Εμ. Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Κίτρινες: Ινσούα - Τόνσο, Ντουντού

Κόκκινες:

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης (81΄ Μπουζούκης), Λουντ, Κουλιμπαλί (72΄ Μολίνς), Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης (62΄ Κολοβέτσιος), Δώνης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (56΄ Καλτσάς), Τόνσο, Κυριακόπουλος (67΄ Ντουντού), Μανιάς (85΄ Δουβίκας)

Keywords
Τυχαία Θέματα