Το σήκωσε η ψυχωμένη Λειψία και έγραψε ιστορία!

Το άξιζε και το πήρε! Η Λειψία ζει την πιο ένδοξη μέρα της σύντομης ιστορίας της, καθώς στην τρίτη της συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου Γερμανίας κατάφερε τελικά να σηκώσει και το τρόπαιο, επικρατώντας της επίσης πρωτάρας Φράιμπουργκ με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Μάλιστα, η επιτυχία της Λειψίας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που έπρεπε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες από το 57’ λόγω της απ’ ευθείας

κόκκινης που αντίκρισε ο Χάλστενμπεργκ και σε ένα χρονικό σημείο που ήταν πίσω στο σκορ.

Ο τελικός άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Φράιμπουργκ, καθώς στην πρώτη καλή φάση του αγώνα, κατάφερε να προηγηθεί στο 19’ με το σουτ του Έγκεσταϊν μέσα από την περιοχή, στο οποίο δεν μπορούσε να βρει απάντηση ο Γκουλάσι.

Για τη Λειψία δεν πήγαινε τίποτα καλά, κάτι που αποδείχθηκε και στη φάση του 57’, αλλά η φετινή ομάδα έχει κάτι που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια. Ο λόγος για τον Κρίστοφερ Ενκουνκού που για ακόμα μία φορά ήταν όλα τα… λεφτά για την ομάδα του και με δικό του γκολ στο 76’ διαμόρφωσε το 1-1, οδηγώντας τον τελικό στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο, η Φράιμπουργκ έχασε πάρα πολλές και κλασικές ευκαιρίες, η Λειψία άντεξε ηρωικά παίζοντας με τον παίκτη λιγότερο και ο στόχος επετεύχθη, αφού η τύχη του τροπαίου κρίθηκε στα πέναλτι

Σε αυτή τη διαδικασία, Γκίντερ και Ντεμίροβιτς δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα για τη Φράιμπουργκ, με την άχαστη Λειψία να ευστοχεί και στις τέσσερις εκτελέσεις της για το 4-2.

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λειψία,leipsia