Το μυστικό της επιστροφής του 'Βασιλιά"

Μετά από 6 μήνες απουσίας, ο Roger Federer κατάφερε να κάνει κάτι αξιοθαύμαστο στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, κερδίζοντας τους τρεις πρώτους μεγάλους τίτλους του tour. Ο Ελβετός, ο οποίος φέτος πανηγύρισε το πρώτο του Grand Slam από το 2012, αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας του.



"Είχα καταπληκτική προετοιμασία. Όταν επέστρεψα, ήμουν πραγματικά αναζωογονημένος και φρέσκος, αλλά και ενθουσιασμένος που θα αγωνιζόμουν ξανά στο tour. Και επιτέλους

ήμουν σε θέση να μιλάω διαφορετικά στον Τύπο και σε όλους τους υπόλοιπους, να λέω για το πόσο λίγες προσδοκίες έχω", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Federer, ο οποίος αγωνίστηκε χωρίς καθόλου πίεση αυτούς τους πρώτους μήνες του 2017.

"Επειδή τα τελευταία 15 χρόνια πάντα έλεγα, λίγο πολύ, πως στόχος ήταν να κερδίσω το επόμενο τουρνουά που συμμετείχα, γιατί αυτή ήταν η πραγματικότητα. Λόγω αυτού του τραυματισμού που είχα, έκανα μια νέα αρχή και όλα ήταν διαφορετικά, κάτι που ήταν όμορφο."

Ο Federer ταλαιπωρήθηκε αρκετά από το τραυματισμένο του γόνατο το 2016. Έχασε το Roland Garros, ενώ μετά από το Wimbledon, όπου αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Milos Raonic, αποφάσισε να βάλει πρόωρο τέλος στη χρονιά του, ώστε να έχει αρκετό χρόνο για να αναρρώσει πλήρως αλλά και να προετοιμαστεί για το 2017.

Δεν θα μπορούσε να νιώθει πιο δικαιωμένος, αφού με άλλη προοπτική, με όρεξη και φρεσκάδα που μόνο 35χρονο δεν θυμίζουν, αλλά και με ένα πολύ θεαματικό και βελτιωμένο backhand που ξεχώρισε, ο Roger αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Australian Open, στο Indian Wells Masters και στο Miami Masters, έχοντας κάνει ήδη ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στο ATP World Tour Finals.

Keywords
Τυχαία Θέματα