Το μεταναστευτικό αποτελεί κύριο ζήτημα στις ΗΠΑ

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέλι είπε χθες ότι εξετάζει μια πρόταση σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες που περνούν τα σύνορα με το Μεξικό για να εισέλθουν παράνομα στη χώρα θα χωρίζονται από τα παιδιά τους.

"Ναι, το εξετάζω - για να αποτρέψω περισσότερες μετακινήσεις κατά μήκος αυτού του ιδιαίτερα επικίνδυνου δικτύου - και εξετάζω ακριβώς αυτό", επιβεβαίωσε ο Κέλι σε συνέντευξή του στο κανάλι CNN όταν ερωτήθηκε για αναφορές σε ειδησειογραφικά μέσα περί πιθανής αλλαγής της πολιτικής των ΗΠΑ.

"Θα

τα φροντίσουμε (τα παιδιά) πολύ καλά, ενώ ασχολούμαστε με τους γονείες τους", είπε ο Κέλι.

Τα μέλη μιας οικογένειας προσφύγων από το Αφγανιστάν που συνελήφθησαν από αξιωματούχους της υπηρεσίας μετανάστευσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για την είσοδό τους στις ΗΠΑ, θα απελευθερωθούν, δήλωσε σήμερα μία από τις νομικούς εκπροσώπους της οικογένειας.

Η δημόσιος συνήγορος υπεράσπισης, Τάλια Ινλέντερμ, από την ομάδα δικηγόρων που εκπροσωπεί το αντρόγυνο και τα τρία μικρά παιδιά τους, τόνισε πως η οικογένεια θα αφεθεί σήμερα ελεύθερη.

Στα μέλη της οικογένειας είχαν χορηγηθεί ειδικές μεταναστευτικές βίζες (SIV) ως αντάλλαγμα στις υπηρεσίες που παρείχε ο πατέρας στην αμερικανική κυβέρνηση στο Αφγανιστάν, που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των μελών της οικογένειας του, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στα νομικά έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο το Διεθνές Πρόγραμμα Βοήθειας Προσφύγων (IRAP), ζητώντας την απελευθέρωσή τους.

Κατά την άφιξη τους στο Λος Άντζελες την Πέμπτη, συνελήφθησαν από μέλη της αμερικανικής υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα