Το ΙΚ στην αντεπίθεση-Ανακατέλαβε το 50% της Αλμπού Καμάλ

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε αντεπίθεση και ανακατέλαβε σχεδόν τη μισή Αλμπού Καμάλ, μία ημέρα μετά την εκδίωξή του από τη συριακή αυτή πόλη, την τελευταία που ελέγχει στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το ΙΚ αντεπιτέθηκε ήδη από χθες Πέμπτη και ανακατέλαβε περισσότερο από το 40% της πόλης Αλμπού Καμάλ», στην ανατολική Συρία, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του είχαν θέσει υπό τον έλεγχό

τους χθες την πόλη. «Όμως οι τζιχαντιστές εισήλθαν και πάλι σε αυτή και κατέλαβαν πολλές συνοικίες στο βόρειο, βορειοανατολικό και βορειοδυτικό» τμήμα της πόλης, που βρίσκεται κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ, διευκρίνισε ο Άμπντελ Ράχμαν.

«Το ΙΚ προσπαθεί να υπερασπιστεί το τελευταίο του αστικό προπύργιο» στη Συρία, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι διεξάγονται «σφοδρές μάχες».

Η Αλμπού Καμάλ βρίσκεται στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ. Το ΙΚ ελέγχει περίπου το 30% της επαρχίας αυτής, η οποία βρισκόταν ολόκληρη στα χέρια του πριν μερικούς μήνες. Ωστόσο, ήταν στόχος δύο διαφορετικών επιχειρήσεων: μία από τον συριακό στρατό και μια άλλη από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια αραβοκουρδική συμμαχία που στηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, που διατρέχει διαγώνια την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία, και ελέγχουν το 38% του εδάφους της. Οι SDF βρίσκονται στην ανατολική όχθη και ελέγχουν το 32% της επαρχίας.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα