Το Ευρωκοινοβούλιο θα συζητήσει για την Καταλονία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει το απόγευμα της Τετάρτης τις εξελίξεις στην Καταλονία, όπως αποφασίστηκε κατά την έναρξη της ολομέλειας, σήμερα το απόγευμα στο Στρασβούργο.

Το θέμα προστέθηκε στην ατζέντα του Σώματος μετά από πρόταση των Σοσιαλιστών, που υποστηρίχθηκε από το ΕΛΚ και τους Φιλελεύθερους. Ο τίτλος της συζήτησης θα είναι «σύνταγμα, κράτος δικαίου και θεμελιώδη δικαιώματα στην Ισπανία υπό το φως των γεγονότων στην Καταλονία».

Συζήτηση για την αστυνομική βία κατά των

πολιτών στην Καταλονία είχαν ζητήσει να διεξαχθεί και οι ομάδες των Πρασίνων και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (ΕΕΑ), με την Επικεφαλής της ΕΕΑ Γκάμπι Τσίμερ να τάσσεται ακολούθως υπέρ της πρότασης για ευρύτερη συζήτηση του θέματος των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Πρόταση για συζήτηση και συνακόλουθη υιοθέτηση ψηφίσματος για την κατάσταση στην Καταλονία πρότεινε και η Ομάδα Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Σώματος, Αντόνιο Ταγιάνι, η συζήτηση θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης, ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Οι εργασίες της ολομέλειας άνοιξαν απόψε στο Στρασβούργο, με τους Ευρωβουλευτές να τηρούν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης στο Λας Βέγκας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα