Το Fiat Ducato είναι το δημοφιλέστερο ελαφρύ επαγγελματικό όχημα στην Ευρώπη

Το 2021 είναι η χρονιά στην οποία το Fiat Professional Ducato κλείνει 40 χρόνια ένδοξης πορείας στην αγορά. Ένα όνομα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1981. Πρόκειται για ένα μοντέλο που αποτελεί διαχρονικά ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα και επιτυχημένα επαγγελματικά μοντέλα στην Ευρώπη.

Οι μεταφορικές του δυνατότητες, η ευελιξία του, το υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας, αλλά και το χαμηλό κόστος χρήσης, αναγνωρίστηκαν από του Ευρωπαίους επαγγελματίες, με αποτέλεσμα το 2020 να διατεθούν στην αγορά 150.000 μονάδες που αντιστοιχούν

σε μερίδιο αγοράς 20,5%, επίδοση που μεταφράζεται σε αύξηση 3% σε επίπεδο αγοράς και αύξηση 7,6% σε επίπεδο αριθμού μονάδων.

Πριν από 40 χρόνια, το Ducato, έφερε επανάσταση στην κατηγορία των μεγάλων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων χάρη στο μεγάλο χώρο φόρτωσης, τις πρακτικές λύσεις, αλλά και την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η παράγωγή ξεκίνησε το 1981 στο εργοστάσιο του Sevel (Società Europea Veicoli Leggeri) στο Val di Sangro της Β. Ιταλίας και παραμένει μέχρι σήμερα στο ίδιο σημείο. Η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο LCV στον κόσμο και απασχολεί άνω των 6.000 εργαζομένων.

Με την πάροδο του χρόνου, το Ducato βελτιωνόταν συνεχώς αποτελώντας πάντα το σημείο αναφοράς στην κατηγορία, ενώ παράλληλα προσέφερε και τις περισσότερες επιλογές, με περισσότερες από 10.000 διαφορετικές εκδόσεις να έχουν διατεθεί σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτή η εκπληκτική ευελιξία που παρέχει το πλαίσιο του Ducato το έχει καταστήσει και ως την πλέον δημοφιλή βάση για κατασκευή αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, με περισσότερες από 500.000 οικογένειες στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία να το έχουν επιλέξει για τα ταξίδια τους.

Παράλληλα με τη στιβαρότητα, την πρακτικότητα και την αξιοπιστία, το Ducato, αποτελεί ηγέτη και στις σύγχρονες τεχνολογίες που κάνουν πιο ασφαλή και άνετη τη ζωή του επαγγελματία οδηγού, όπως είναι τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), η εξελιγμένη συνδεσιμότητα και το σύγχρονο αυτόματο κιβώτιο.

Τέλος το E-Ducato έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στα αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά μοντέλα. Όλα τα παραπάνω εξασφάλισαν την πρωτιά στην Ευρώπη που επιβεβαιώθηκε με τη φετινή επιτυχία, αλλά και σημαντική επιτυχία σε όλο τον κόσμο, από τη Ρωσία και τη Λατινική Αμερική, μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα