Το English School φιλοξενεί τον ετήσιο διαγωνισμό Formula 1

Η Αγγλική Σχολή (The English School) φιλοξενεί τον ετήσιο εθνικό διαγωνισμό F1 in Schools Nationals, για επιλογή της ομάδας που θα συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας στο εξωτερικό F1 in Schools World Finals Competition 2017, όπου μαθητές σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και Κυριακή, 13 και 14 Μαΐου

στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Λευκωσία.

Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education). Σε αυτό τον μαθητικό διαγωνισμό, οι μαθητές σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οχήματα-μινιατούρες F1 και αγωνίζονται σε εθνικούς και παγκόσμιους αγώνες. Οι μαθητές δουλεύουν σε ομάδες των 3 έως 6 μελών με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους ο καθένας, όπως ο αρχηγός ομάδας, σχεδιαστής F1 μοντέλου και κατασκευαστής F1 μοντέλου. Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, ενώ μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων της Formula 1.

Οι εγγραφή για τις ομάδες που θα συμμετέχουν ξεκινά την Παρασκευή, 12 Μαΐου. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός προς το κοινό και ξεκινά επίσημα το Σάββατο, 13 Μαΐου από τις 9πμ μέχρι τις 4μμ. Ο τελικός «Knockout Competition Races» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή μεταξύ 12πμ και 2μμ, η τελετή βράβευσης στις 2.30μμ ενώ η εκδήλωση θα τελειώσει στις 3μμ.

Οι ομάδες που θα αντιπροσωπεύσουν την Αγγλική Σχολή στον διαγωνισμό είναι οι ακόλουθες: Ace Racing Team, Team Blizzard, Team Pegasus, Team Inferno Racing, Team Opsis και Thunder Racing Team.


Αξίζει να σημειωθεί πώς στον περσινό διαγωνισμό F1 in Schools 2016, η ομάδα έξι μαθητών Blaze Racing Team της Αγγλικής Σχολής επιλέγηκε και αντιπροσώπευσε την Κύπρο στον διαγωνισμό F1 in Schools World Finals Competition 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Τέξας των ΗΠΑ.

Ο διαγωνισμός F1 in Schools υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες με συμμετοχή περισσότερων από 17.000 μαθητών, με ομάδες 3-6 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών να συμμετέχουν στους αγώνες.

Χορηγοί: Ελληνική Τράπεζα, Eurobank, Cypriot Scientists and Engineers Association και 3D Makers

Για περισσότερες πληροφορίες για την Αγγλική Σχολή και για το πρόγραμμα επισκεφτείτε: www.englishschool.ac.cy

www.englishschool.ac.cy/news-details/general-news/f1-nationals-around-the-corner

Keywords
Τυχαία Θέματα