Τις 60.000 θα φτάσει ο πληθυσμός της Κερύνειας

Τις 60.000 θα φτάσει ο πληθυσμός της Κερύνειας με τον “δήμαρχο” της κατεχόμενης πόλης, Νιντάι Γκιούνγκιορντου να επισημαίνει ότι παράλληλα με την αύξηση των κατοίκων και επισκεπτών, κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, αυξάνονται και οι ανάγκες, όπως π.χ σε νερό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας “Ντιαλόγκ” (Διάλογος) σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ομίλου ο κ. Γκιούνγκιορντου είπε ότι ο σταθμός διύλισης λυμάτων, δυναμικότητας 15.000 τόνων είναι παλιός και χρειάζονται 7 εκ ευρώ για να αυξήσουν την δυναμικότητα σε 80.000 τόνους. Αυτό, πρόσθεσε, δεν μπορεί

να το κάνει ο “δήμος” καθώς δεν έχει αυτούς τους οικονομικούς πόρους και θα αποτανθεί στην ΕΕ και την Τουρκία.

Κληθείς να πει πόσος είναι ο πληθυσμός στην Κερύνεια, ο “δήμαρχος” ανέφερε ότι σύμφωνα με τα αρχεία του “κράτους” οι κάτοικοι είναι 33.200. Σημείωσε ωστόσο ότι στην πόλη υπάρχουν 20.000 μετρητές νερού και εάν υποθέσουμε – είπε – ότι σε κάθε μετρητή αντιστοιχούν τρεις ένοικοι μέσο όρο, τότε ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στις 60.000. Πρόσθεσε δε ότι, όπως γνωρίζουν, μόνο στο αμερικανικό “πανεπιστήμιο” Κερύνειας υπάρχουν εγγεγραμμένοι 16-17.000 φοιτητές, ενώ 6.000 στρατιώτες, μερικοί με τις οικογένειές τους, ζουν επίσης στην περιοχή της Κερύνειας όπου υπάρχει το κεντρικό κτίριο των κατοχικών δυνάμεων.

Σημείωσε δε ότι υπάρχουν και ξενοδοχεία που έχουν 30.000 επισκέπτες την ημέρα. “Κατ` εμένα, χειμώνα – καλοκαίρι, στην περιοχή ζουν κάθε μέρα 60-70.000 άνθρωποι”. Το “κράτος”, πρόσθεσε, δεν μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των αναγκών ενός τέτοιου αριθμού πληθυσμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα