Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα, ότι δεν θα ανεχθεί την επιβολή τετελεσμένων, στέλνει η Αθήνα, με αφορμή την παρουσία για τρίτη ημέρα του «Oruc Reis» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ επιδιώκει να θέσει την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και τη διεθνή κοινότητα αντιμέτωπους με το πρόβλημα επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται για διμερές, αλλά για ευρωτουρκικό πρόβλημα.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό

από τον υπουργό Εξωτερικών,  Νίκο Χριστοδουλίδη στην ΕΡΤ ότι την Παρασκευή θα γίνει έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ζήτησε η Ελλάδα.

FM @NikosDendias spoke by phone w/ #Cyprus FM @Christodulides -Turkey’s illegal activity in #EasternMediterranean discussed,in view of upcoming extraordinary FAC/Τηλ.συνομιλία ΥΠΕΞ Ν.Δένδια με ομόλογο Κύπρου–στο επίκεντρο τουρκική παραβατικότητα σε Αν.Μεσόγειο,ενόψει έκτακτου ΣΕΥ pic.twitter.com/2dRTGCgoqW

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) August 12, 2020

Επίσης στη Βιέννη στις 4 το μεσημέρι της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι την Παρασκευή συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter: «Θα συγκαλέσω Έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων την Παρασκευή το απόγευμα. Θα συζητήσουμε επείγοντα θέματα, για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία καθώς και τις εξελίξεις στο Λίβανο».

Keywords
Τυχαία Θέματα