Την επιθετική στρατηγική της Άγκυρας συζήτησαν ΠτΒ και Αιγύπτιος ΥΠΑΜ

Τη γενικότερη επιθετική στρατηγική της Άγκυρας κατά γειτονικών χωρών συζήτησαν σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης και ο Υπουργός Άμυνας της Αιγύπτου, Στρατηγός Mohamed Zaki, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.


Τον Αιγύπτιο Υπουργό συνόδευαν στη Βουλή

η Πρέσβης της Αιγύπτου στην Κύπρο, Mai Taha Mohamed Khalil, o Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Άμυνας, Γεώργιος Γεωργίου και άλλοι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες των εκατέρωθεν Υπουργείων Άμυνας.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, κατά τη συνάντηση, οι κ.κ. Συλλούρης και Zaki εξήραν τους αδελφικούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, που, όπως σημείωσαν, επιτρέπουν τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε πληθώρα τομέων, με απτά αποτελέσματα.

Υπογραμμίστηκε επίσης η σημασία της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου, τόσο στο κυβερνητικό, όσο και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο και ο ρόλος της στην προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Ο κ. Συλλούρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην 1η Τριμερή Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, που φιλοξένησε η Βουλή των Αντιπροσώπων τον περασμένο Φεβρουάριο, υπογραμμίζοντας ότι οι πρωτοβουλίες που υιοθετήθηκαν στο πλαίσιο αυτό, όπως η προώθηση της Αραβοφωνίας στην Κύπρο και οι κοινές δράσεις στον τομέα του τουρισμού, βρίσκονται ήδη στα αρχικά στάδια υλοποίησής τους.

Συζητήθηκαν, εξάλλου, οι επανειλημμένες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στα θαλάσσια ύδατα της Κύπρου, καθώς και η γενικότερη επιθετική στρατηγική της Άγκυρας κατά γειτονικών χωρών. Οι κ.κ. Συλλούρης και Zaki επανέλαβαν, τέλος, ότι η πολύπλευρη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου περιλαμβάνει τον τομέα της άμυνας και βασίζεται στον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα