Τι υποστηρίζει ο Οζερσάι για στρατιωτικό φυλάκιο στο Οδ. Δερύνειας

Το κτίριο πάνω στο οποίο βρίσκεται το στρατιωτικό παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού, κοντά στο οδόφραγμα της Δερύνειας, είναι άδειο και όπως διαπίστωσε ο ίδιος σε επιτόπια επίσκεψή του στην περιοχή, σε ίδια απόσταση από το σημείο διέλευσης, υπάρχει στην ε/κ πλευρά ένα στρατιωτικό κτίριο με καμουφλάζ, όπου βρίσκεται αριθμός ένοπλων στρατιωτών και στρατιωτικό παρατηρητήριο επίσης, δήλωσε ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Σε συνέντευξή του στην Γενί Ντουζέν, ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων ανέφερε ότι μετέφερε όλα αυτά που είδε στα ΗΕ και πήγε μαζί

τους να τους δείξει πώς έχει η κατάσταση.

Δείχνοντας καλή θέληση, συνέχισε, είπαν ότι θα λάβουν υπόψη τις τυχόν ανησυχίες εάν υπάρχουν και γι’ αυτό τοποθέτησαν τις καμπίνες του σημείου ελέγχου των διελεύσεων του οδοφράγματος Δερύνειας, πολύ μακριά από συγκεκριμένο κτίριο. «Εμείς κάναμε βήμα, ευελπιστούμε ότι αυτό δεν θα μετατραπεί σε μια αχρείαστη αντιπαράθεση και αυτό το οδόφραγμα θα ανοίξει».

Ο κ. Οζερσάι ανέφερε επίσης ότι σχεδιάζουν το άδειο κτίριο πάνω στο οποίο βρίσκεται το στρατιωτικό παρατηρητήριο του τουρκικού κατοχικού στρατού, να το μετατρέψουν σε γραφεία της «αστυνομίας» και του «τελωνείου», ενώ έκανε λόγο σε δικαιολογίες που ψάχνει η ε/κ πλευρά όσο πλησιάζει ο καιρός της διάνοιξης υποστηρίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο πως αυτές οι δικαιολογίες συμπίπτουν με τις αντιδράσεις εναντίον της λειτουργίας του εν λόγω οδοφράγματος.

Ο αρθρογράφος της Κίπρις, Αλί Μπατουράι μεταφέρει μέσω του σημερινού του άρθρου την γνώμη ενός αναγνώστη για τα μισόλογα περί διάνοιξης του οδοφράγματος και αφού αναλύει επικριτικά την στάση της τ/κ πλευράς στο θέμα με δηλώσεις που δεν ήταν ξεκάθαρες, καταλήγει στην διαπίστωση ότι «ακόμα και εάν δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, είναι κατανοητό ότι υπάρχει μια απροθυμία στο να ανοίξουν τα οδοφράγματα (Δερύνειας και Απλικίου). Δεν είναι επιθυμητό να ανοίξουν αυτά τα οδοφράγματα».

Οι Τ/κ, γράφει, επιμένουν στο να επικρίνουν τους Ε/κ αλλά οι ίδιοι δεν θέλουν. Ούτε οι προηγούμενοι «διοικούντες» ήθελαν, ούτε οι σημερινοί, σύμφωνα με τον Μπατουράι που θεωρεί ότι δεν τους κατηγορεί άδικα γιατί αν θέλουν πραγματικά να ανοίξουν τα οδοφράγματα πρέπει κάτι να κάνουν. Το θέμα, σημειώνει ο Μπατουράι, δεν είναι βεβαίως τα οδοφράγματα, αλλά αυτά τα δύο και επιπλέον εκείνο της Πύλης Αμμοχώστου (στην Λευκωσία) θα τονώσουν τον ηθικό, θα δώσουν ένας φως σε αυτές τις μαύρες μέρες.

Κριτική για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγμα για τη διάνοιξη των δύο οδοφραγμάτων είχε διατυπώσει στο δικό του άρθρο προχθές ο Σαμί Όζουσλου στην Γενί Ντουζέν. Διερωτήθηκε εάν είναι η Άγκυρα που εμποδίζει το άνοιγμα όπως είχε δηλώσει ο γγ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ και ποιος θέλει να μείνει στη θέση που βρίσκεται το στρατιωτικό παρατηρητήριο που φαίνεται πως είναι το πρόβλημα για την λειτουργία.

Ο τ/κ αρθρογράφος διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα παιχνίδι αλληλοεπίρριψης ευθυνών και διερωτάται εάν η τ/κ πλευρά θέλει πραγματικά να ανοίξει το οδόφραγμα της Δερύνειας, «είναι προϋπόθεση εκεί το στρατιωτικό φυλάκιο;».

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οζερσάι, Δερύνειας,ozersai, deryneias