Τι σημαίνει, σε λεφτά η παγκόσμια καθήλωση των Boeing 737 MAX

Καθηλώνονται όλα τα αεροσκάφη Boeing 737 Max, σύμφωνα με απόφαση της εταιρείας, με βάση τα νέα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια μετά την έρευνα που ακολούθησε τη συντριβή αεροσκάφους των Ethiopian Airlines.

Το Boeing 737 MAX είναι το ταχύτερο αεροσκάφος της Boeing.

Στο παρόν στάδιο, η Boeing έχει πάνω από 5.000 ανοικτές παραγγελίες για το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Κατά συνέπεια, το αεροσκάφος είναι μεγάλος, «οικονομικός αιμοδότης» της Boeing. Οι μετοχές της Boeing μειώθηκαν κατά 13% αυτή την εβδομάδα. Ως αποτέλεσμα αυτού, οι επενδυτές στην εταιρεία έχουν χάσει περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με βάση τον υπολογισμό, του ότι ένα αεροσκάφος αυτού του τύπου μπορεί να μεταφέρει 180 επιβάτες και οι αεροπορικές εταιρείες με τη σειρά τους εκτελούν 4 πτήσεις καθημερινά, τότε αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως χάνονται 278.000 θέσεις, και δει αεροπορικά εισιτήρια.Τα επόμενα βήματα των αεροπορικών εταιρειών που επηρεάζονται, είναι σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ οι αποζημιώσεις από την εταιρεία Boeing.

Οι αερομεταφορείς με τους μεγαλύτερους στόλους, που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, είναι η Southwest Airlines (31 αεροσκάφη), η American Airlines (24 αεροσκάφη) και η Air Canada (23 αεροσκάφη). Γι’ αυτές τις εταιρείες είναι πιθανό να προκληθούν προβλήματα με καθυστερήσεις πτήσεων αλλά και ακυρώσεις αφού δεν υπάρχουν άλλα αεροσκάφη στους στόλους τους, προκειμένου να αντικαταστήσουν το κενό.

Keywords
Τυχαία Θέματα