Τι σημαίνει η ανατροπή Τζιωνή -Ενώπιον Δικαστηρίου και ο 15χρονος;

Ερωτηματικά προκάλεσε η στάση του βασικού κατηγορούμενου και φερόμενου ως εγκεφάλου του διπλού φονικού, Λοίζου Τζιωνή.

Ο 33χρονος πλέον αρνείται όλες τις κατηγορίες προτάσσοντας μη παραδοχή σε 7 συνολικά κατηγορίες, τις οποίες αρχικά είχε παραδεχθεί.

Στο SigmaLive μίλησαν νομικοί κύκλοι οι οποίοι εξήγησαν τι σημαίνει, πρακτικά η στάση αυτή. Ουσιαστικά δεν σημαίνει

κάτι επεσήμαναν αρχικά νομικοί κύκλοι αφού πρόκειται για μια «τακτική» εκ μέρους του δικηγόρου του, προκειμένου να λάβει όλο το μαρτυρικό υλικό. Με την λήψη του μαρτυρικού υλικού και των γραπτών καταθέσεων θα αξιολογηθεί το αν υπάρχει «έδαφος» για να προχωρήσει η υπόθεση στο στάδιο της αντεξέτασης ή εάν θα επανέλθει στην αρχική του διατύπωση ο κατηγορούμενος, να προβάλει δηλαδή παραδοχή στις κατηγορίες που του προσάπτονται.

Η κίνηση αυτή όπως εξήγησαν νομικοί κύκλοι δεν έχει κανέναν αντίκτυπο στο Δικαστήριο και ούτε δημιουργεί κάποια αρνητική εικόνα εναντίον του 33χρονου αφού εξακολουθεί να συντρέχει υπέρ του το τεκμήριο της αθωότητας. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα η διαδικασία θα προχωρήσει με εξέταση και αντεξέταση μαρτύρων και όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, σε αυτό το στάδιο θα κληθεί και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του στυγερού εγκλήματος του Στροβόλου, ο ανήλικος 15χρονος γιος του άτυχου ζεύγους.

Πλέον, η διαδικασία θα αρχίσει στις 19 Νοεμβρίου με την ακρόαση παραδεκτών γεγονότων και ακολούθως τις επόμενες ημέρες θα γίνει ακρόαση γεγονότων.

Ο Τζιωνής είχε αρχικά δηλώσει παραδοχή στις επτά από τις οκτώ συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα