Θρίαμβος Νεβίλ με δραματικό φινάλε στη Σαρδηνία

Ο Τιερί Νεβίλ νίκησε στο Ράλι Ιταλίας, καταφέρνοντας να προσπεράσει μόλις στην τελευταία Ειδική Διαδρομή τον Σεμπαστιάν Οζιέ. Τρίτος τερμάτισε ο Εσαπέκα Λάπι.

Το Ράλι Σαρδηνίας ολοκληρώθηκε με μία μεγάλη ανατροπή στην τελευταία Ειδική Διαδρομή του. Ο Τιερί Νεβίλ ροκάνιζε από το πρωί της Κυριακής τη διαφορά του από τον προπορευόμενο Οζιέ και έτσι κατάφερε να βρίσκεται με την έναρξη την τελευταίας ΕΔ μόλις οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του. Στα τελευταία χιλιόμετρα πίεσε ο Νεβίλ το Hyundai i20 Coupe WRC

στα όριά του, πετυχαίνοντας έτσι τον καλύτερο χρόνο και κατακτώντας την νίκη. Ο Οζιέ προσπάθησε με το Ford Fiesta WRC να ακολουθήσει τον ρυθμό του Βέλγου, όμως δεν τα κατάφερε και τερμάτισε δεύτερος με διαφορά μόλις επτά δεκάτων του δευτερολέπτου μετά από συνολικά 314 χιλιόμετρα Ειδικών Διαδρομών!

«'Εδωσα σήμερα πραγματικά τα πάντα, όμως έχανα εδώ και εκεί πάντα λίγο χρόνο. Σήμερα χάσαμε τη μάχη, σίγουρα όμως όχι ακόμη τον πόλεμο. Εχουμε μπροστά μας έξι αγώνες ακόμη, δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Ο Τιερί είχε εδώ τύχη με τη βροχή, όμως έρχονται και άλλα ράλι, στα οποία θα χάνει αυτός χρόνο ως πρώτος οδηγός», δήλωσε ο Οζιέ αποφασισμένος να μην παραδώσει τα όπλα.

Ο Οζιέ ακτινοβολούσε όλο ευτυχία μετά τη νίκη του, λέγοντας μετά τον τερματισμό: «Τι μάχη, τι Ράλι και τι νίκη! Είμαστε υπερευτυχισμένοι».

Την τρίτη θέση εξασφάλισε ο οδηγός της Toyota, Εσαπέκα Λάπι, που ήταν βάλσαμο για την ομάδα με διευθυντή τον Τόμι Μάκινεν, καθώς την Παρασκευή είχε εγκαταλείψει ο Τάνακ, ενώ ο Γιάρι – Μάτι Λάτβαλα είχε να αντιπαλέψει τεχνικά προβλήματα από το τέλος της δεύτερης ΕΔ και μετά.

Ο Πάντον (Hyundai) τερμάτισε τέταρτος, κερδίζοντας τη μονομαχία με τον Όστμπεργκ (Citroen C3 WRC), τονίζοντας ότι ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, που κατάφερε να τερματίσει στο Ράλι Σαρδηνίας. Ο Αντρέας Μίκελσεν ήταν σαφώς πιο άτυχος, αφού οδηγούσε αρχικά το Ράλι, όμως έμεινε απελπιστικά πίσω λόγω προβλήματος στο σαζμάν του Hyundai του.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα κάνει έξι εβδομάδες διάλειμμα και θα συνεχιστεί στα τέλη Ιουλίου με το Ράλι Φινλανδίας. Μετά τη Σαρδηνία βρίσκεται επικεφαλής της βαθμολογίας ο Νεβίλ με 149 βαθμούς και ακολουθεί ο Οζιέ με 127, ενώ όπως φαίνεται ο τίτλος θα κριθεί μεταξύ αυτών των δύο οδηγών, αφού ο Τάνακ έχει 79 β., ο Λάπι 70 και ο Σόρντο 60.

Keywords
Τυχαία Θέματα