Θεοχάρους: «Τσιμουδιά» από Γκουτέρες για Κυπριακό στο ΕΚ

«Το θέμα με το ΓΓ του ΟΗΕ δεν είναι μόνο το τι είπε για μια νέα Διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό σήμερα στο Στρασβούργο, αλλά το ότι κατά την ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είπε κουβέντα, παρότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ και μέλος του ΟΗΕ που τελεί υπό κατοχή».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης και Ευρωβουλευτής,

Ελένη Θεοχάρους, και προσθέτει: «Ο ΓΓ του ΟΗΕ μίλησε για συγκρούσεις, για σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων για επίλυση συγκρούσεων και για την ειρήνη, χωρίς όμως καμιά αναφορά στο Κυπριακό. Μίλησε για τη Συρία, για τη Σομαλία για την πειρατεία, για την ανάγκη επίλυσης προβλημάτων, αλλά για την κατοχή της Κύπρου ουδέν. Κατά τα άλλα είναι ψηλά στην ατζέντα του ΓΓ του ΟΗΕ το Κυπριακό.

Τόσο ψηλά που για να γίνει αναφορά χρειάστηκε ερώτηση από το ΚΥΠΕ, στη Διάσκεψη Τύπου». Καταλήγοντας η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης τονίζει τα εξής: «Όταν δεν μίλησε για το Κυπριακό ο ΓΓ του ΟΗΕ στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πού και πότε θα μιλήσει; Όταν δεν καταδίκασε τις τουρκικές προκλήσεις πότε θα το πράξει; Όταν θα ξεσπάσει κρίση; Δεν φταίει, όμως, μόνο ο κ. Γκουτέρες, αλλά και όλοι εκείνοι, με πρώτο τον Πρόεδρο και το ΑΚΕΛ, που δίνουν άλλοθι στην Τουρκία για χάρη δήθεν των συνομιλιών, που κατά γενική ομολογία λαθροβιούν εν όψει προεδρικών εκλογών».

Keywords
Τυχαία Θέματα