Θα συνεχίσει να διεκδικεί για τη γυναίκα,διαβεβαιώνει η ΕΔΕΚ

Τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί για τη γυναίκα δίνει η ΕΔΕΚ, η οποία με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας παραθέτει και σειρά εισηγήσεων για πολιτικές με στόχο την ένταξη της γυναίκας στην αγορά εργασίας.

Σε δήλωσή της, η Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης Ρούλα Μαυρονικόλα αναφέρει ότι «σήμερα δεν είναι η μέρα για προσφορές στα πλυντήρια, τα ψυγεία, τα καλλυντικά και όλα τα συναφή».

Σήμερα, σημειώνει,

«Είναι μέρα τιμής. Προς τους αγώνες των γυναικών για κατάκτηση ισότητας, ισοτιμίας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής του τόπου και επειδή τα δικαιώματα σε αυτή τη χώρα δεν είναι σε προσφορά, αλλά διεκδικούνται».

Εμείς, προσθέτει η κ. Μαυρονικόλα, «θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για την εργαζόμενη, τη σύζυγο, την οικοκυρά, τη μάνα, την πρόσφυγα, τη μάνα του αγνοούμενου».

Να πιέζουμε, αναφέρει, «για διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικών με μέτρα και υποδομές που θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση συνθηκών μέσα στις οποίες θα επιτευχθεί ο στόχος της ένταξης της γυναίκας στην αγορά εργασίας».

Σύμφωνα με την ίδια, «το κράτος θα πρέπει επιτέλους να διαθέσει κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για παροχή κινήτρων σε επιχειρήσεις, ώστε αυτές να αναπτύξουν εργασιακά πλάνα φιλικά προς τους εργαζόμενους γονείς και ειδικά προς τις γυναίκες».

Προτείνει, επίσης, την ίδρυση και συνέχιση λειτουργίας των δημόσιων βρεφονηπιοκομικών σταθμών με ωράριο λειτουργίας συμβατό με το ωράριο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και από την επίβλεψη του Υπουργείου Παιδείας, επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου σε όλα τα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, την αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 εβδομάδες στις 22, καθώς και την παραχώρηση κινήτρων σε επιχειρήσεις οι οποίες υιοθετούν ευέλικτα ωράρια για εργαζόμενες γυναίκες, όπως επίσης κι αναβάθμιση και ανεξαρτητοποίηση του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα