«Θα μιλήσω πάλι με τ' αστέρια»: Τι περιμένει την Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ

Για δεύτερη χρονιά στη σειρά το προνομιακό εισιτήριο της Κύπρου, αυτό για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κατέληξε στα χέρια της Ομόνοιας. Η εξασφάλιση του τίτλου στο πρωτάθλημα CYTA 2020/21 στέλνει τους «πράσινους» εκ νέου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το Sigmalive σας παραθέτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ευρωπαϊκά μονοπάτια που προβάλλουν στον ορίζοντα για

την ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ:

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Σε αντίθεση με το περασμένο καλοκαίρι (α' προκριματικός), η Ομόνοια θα εκκινήσει την πορεία της από τον β' προκριματικό γύρο, στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Με πρόκριση στον γ' προκριματικό εξασφαλίζει τουλάχιστον τη συμμετοχή στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και (αν ηττηθεί κι εκεί) στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Με πρόκριση στα πλέι οφ εξασφαλίζει τουλάχιστον τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ -για δεύτερη χρονιά στη σειρά.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

Β’ προκριματικός γύρος (κλήρωση 16 Ιουνίου): 20/21 Ιουλίου &27/28 Ιουλίου
Γ’ προκριματικός γύρος (κλήρωση 19 Ιουλίου): 3/4 Αυγούστου &10 Αυγούστου*
Πλέι οφ (κλήρωση 2 Αυγούστου): 17/18 Αυγούστου &24/25 Αυγούστου
*λόγω διεξαγωγής του ευρωπαϊκού σούπερ καπ στις 11/8 στο Μπέλφαστ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Σε οποιοδήποτε γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και αν αποκλειστεί η Ομόνοια, θα παίξει ακολούθως στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση:

-αν αποκλειστεί στο β' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα συνεχίσει στον γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και θα χρειάζεται δύο προκρίσεις, για να παίξει στους ομίλους

-αν αποκλειστεί στο γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και θα χρειάζεται μία πρόκριση, για να μπει στους ομίλους

-αν αποκλειστεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (όπως το περασμένο καλοκαίρι), θα συνεχίσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Γ’ προκριματικός γύρος (κλήρωση 19 Ιουλίου): 5 Αυγούστου &12 Αυγούστου
Πλέι οφ (κλήρωση 2 Αυγούστου): 19 Αυγούστου &26 Αυγούστου

ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ ΛΙΓΚ
Στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA η Ομόνοια μπορεί να καταλήξει, μόνο αν δεν φτάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και μετρήσει δύο αποκλεισμούς.

-Αν αποκλειστεί στον β' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και στον γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, τότε θα συμμετάσχει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ και με πρόκριση θα παίξει στους ομίλους

-Αν αποκλειστεί στον β' ή στον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, τότε θα μπει απ' ευθείας στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ

Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Γ’ προκριματικός γύρος (κλήρωση 19 Ιουλίου): 5 Αυγούστου &12 Αυγούστου
Πλέι οφ (κλήρωση 2 Αυγούστου): 19 Αυγούστου &26 Αυγούστου

Κοντολογίς, η Ομόνοια χρειάζεται μόνο μια πρόκριση (είτε από τον β' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ είτε από τον γ' προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ είτε από τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ) για να παίξει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη χρονιά στη σειρά.

Για να το θέσουμε διαφορετικά: ο μόνος τρόπος να μην παίξει ομίλους το «τριφύλλι» είναι να μετρήσει μόνον αποκλεισμούς: έναν στον β' προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έναν στον γ' προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και έναν στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα