Τελέστηκαν τα εγκαίνια του εργοστασίου ΔΩΔΩΝΗ στην Κύπρο

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής παραδοσιακών, κυπριακών τυροκομικών προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ, όπως το χαλούμι και την αναρή. Η υλοποίηση του έργου έγινε από την Εταιρεία DODONI (CYPRUS) LIMITED, θυγατρική της ΔΩΔΩΝΗ

Α.Ε.

Κατά το καλωσόρισμά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗΣ Κύπρου, κ. Πανίκος Χατζηκώστας, σημείωσε ότι οι εργασίες ανάπτυξης του έργου διήρκεσαν ένα περίπου χρόνο και η μονάδα παραγωγής κυπριακών τυροκομικών προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι «με αυτή την επένδυση, η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. δίνει συνέχεια στη δυναμική που απέκτησε τα τελευταία χρόνια το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙ στη διεθνή αγορά», συμπληρώνοντας ότι «η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., ως ο κυριότερος παραγωγός της γνήσιας Ελληνικής Φέτας, στοχεύει να συνδυάσει τα δυο κλασσικά παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα, τη ΦΕΤΑ και το ΧΑΛΛΟΥΜΙ, και να τα προωθήσει αποτελεσματικά στη διεθνή αγορά. Η ΔΩΔΩΝΗ είναι διεθνώς γνωστή για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας με παραδοσιακές μεθόδους. Τώρα, η ΔΩΔΩΝΗ θα παράγει χαλλούμι στην Κύπρο, χρησιμοποιώντας τοπικές παραδόσεις και τοπικό γάλα από την Κύπρο».

Χαιρετισμό στους προσκεκλημένους απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. Michael O’Neil, ο οποίος δήλωσε ότι με τη συγκεκριμένη επένδυση, η ΔΩΔΩΝΗ προσβλέπει στην ανάπτυξη επιτυχημένης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Κύπρο, η οποία θα ενδυναμώσει και τη φήμη της Κύπρου ως ένας καλός επενδυτικός προορισμός. Πρόσθεσε, επίσης, ότι τέτοιου είδους επενδύσεις δίνουν πραγματική αξία στην Κυπριακή οικονομία, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και της στήριξης της τοπικής παραγωγής, αφού το γάλα που χρησιμοποιείται για να παραχθούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ θα είναι 100% Κυπριακό και θα αγοράζεται από τοπικές κτηνοτροφικές μονάδες. Θα χρησιμοποιηθούν επίσης κυπριακές εταιρείες και υπηρεσίες για την εξαγωγή των προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ στο εξωτερικό.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης ο οποίος συνεχάρη την ελληνική ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. για την καλά μελετημένη κίνηση της, αναγνωρίζοντας τις εξαίρετες προοπτικές της κυπριακής οικονομίας αυτής της επένδυσης στη χώρα μας δημιουργώντας τη ΔΩΔΩΝΗ Κύπρου για την παραγωγή χαλουμιού και άλλων κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος του Ύψωνα κ. Άριστος Αριστείδου και ο κ. Παναγιώτης Λοϊζίδης, Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου της RCB Bank, ως ο κύριος χρηματοδότης της ανάπτυξης της εργοστασιακής μονάδας της DODONI (CYPRUS) LTD.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της μονάδας παραγωγής κυπριακών τυροκομικών προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ προορίζεται για εξαγωγή, ενώ τη διανομή στο κυπριακό λιανεμπόριο έχει αναλάβει η CTC – ARGOSY.

Keywords
Τυχαία Θέματα