Τα τελευταία χαρτιά των επιτελείων λίγο πριν την κάλπη

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν πριν από την κάλπη της 28ης Ιανουαρίου και τα επιτελεία παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά. Στόχος όλων είναι να κερδίσουν τις εντυπώσεις έστω και την υστάτη και να δουν αυτή την προσπάθεια να μετουσιώνεται στην πράξη σε ψήφο την μεθεπόμενη Κυριακή. Στον απόηχο λοιπόν των αλλεπάλληλων δημοσκοπήσεων και μετρήσεων τα επιτελεία καταστρώνουν τους σχεδιασμούς τους στη βάση των δυνατών και αδύνατων τους σημείων μπαίνοντας έτσι κυριολεκτικά στην τελική κρίσιμη ευθεία.

Επιτελείο Νίκου Αναστασιάδη

Στο επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη

ο χειρότερος εχθρός όπως πολλάκις σημειώνουν είναι ο εφησυχασμός.

Ως εκ τούτου, οι μηχανές του επιτελείου φουλάρουν, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να οργώνει από την Δευτέρα (15/1) όλες τις επαρχίες για τις τελικές μεγάλες προεκλογικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 15/1 θα πραγματοποιηθεί στο Παραλίμνι η τελική εκδήλωση για την επαρχία Αμμοχώστου. Θα ακολουθήσει την Τρίτη 16/1 η επαρχιακή εκδήλωση της Λευκωσίας στο «Παβίλιον», την επόμενη ημέρα 17/1 στο «Μόντε Λίζα» στην Πάφο, σε Λάρνακα την Πέμπτη 18/1 στο «Κτήμα Μακένζυ» και την Παρασκευή 19/1 στο «Μόντε Καπούτο», στη Λεμεσό.

Η τελική άκρως πανηγυρική εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 23/1, στις 19:30 στο στάδιο «Ελευθερία – Τάσσος Παπαδόπουλος».

Άγνωστο παραμένει αν στην τελική αυτή εκδήλωση υπάρξει τελικώς καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παρουσία δημοφιλούς τραγουδιστή, όπως άλλωστε συνηθίζει ο ΔΗ.ΣΥ.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2013 τραγούδησε για τον Νίκο Αναστασιάδη ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ενώ το 2008 για τον τότε υποψήφιο Ιωάννη Κασουλίδη, ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου

Κορύφωση της μεθόδου «από πόρτα σε πόρτα» περιλαμβάνει η στρατηγική των τελευταίων ημερών για το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου. Μέγα στοίχημα αποτελεί αφενός η συσπείρωση όλων των κομμάτων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Νικόλα και αφετέρου να αλιεύσει ψήφους από το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων.

Όπως σημειώνουν στο επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου, η μάχη για τον δεύτερο γύρο θα κριθεί στην συσπείρωση αλλά και την πολυσυλλεκτικότητα εξού και όλες οι δυνάμεις θα δοθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Έμφαση δίνεται και στην μεγάλη παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση της Τρίτης 16/1 στο «Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» όπου αναμένεται να δώσει τον παλμό και το μήνυμα της νίκης.

Οι περιοδείες του Νικόλα Παπαδόπουλου θα συνεχίσουν μέχρι και την τελευταία στιγμή σε όλο το νησί ενώ υπάρχει προγραμματισμένη τελική συγκέντρωση και στην Πάφο τις επόμενες ημέρες.

Επιτελείο Σταύρου Μαλά

Με τους ίδιους όρους και πρακτικές όπως το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου θα πορευτεί τις επόμενες ημέρες και το επιτελείο του Σταύρου Μαλά.

Η τακτική της προσέγγισης του κόσμου «από πόρτα σε πόρτα» και με τον κομματικό μηχανισμό του ΑΚΕΛ να φουλάρει τις μηχανές για το μέγιστο ποσοστό συσπείρωσης, συνθέτουν το τελικό πλάνο του Σταύρου Μαλά.

Έμφαση δίνουν στο επιτελείο του και στις καθημερινές συνεντεύξεις του κ. Μαλά σε όλα τα Μ.Μ.Ε θεωρώντας ότι επικοινωνιακά θα έχει την παρουσία και τον χρόνο να περάσει τις θέσεις του και το ρεαλιστικό πρόγραμμα του.

Μεγάλος στόχος για ΑΚΕΛ και Μαλά είναι να πεισθεί ο ψηφοφόρος της Αριστεράς που απείχε στις βουλευτικές του 2016 να πάει στην κάλπη και να πράξει το καθήκον του.

Την Δευτέρα (15/1) στις 20:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση του Σταύρου Μαλά, στο Στάδιο «Ελευθερία Τάσσος Παπαδόπουλος».

Μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης και Χρίστος Θηβαίος θα πλαισιώσουν την εκδήλωση δίνοντας με δυναμικό τρόπο το στίγμα της υποψηφιότητας Μαλά.

Επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα

Ο Γιώργος Λιλλήκας δεν θα πάει σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση όπως τα υπόλοιπα επιτελεία αλλά θα προτιμήσει να πραγματοποιήσει σε γνωστό χώρο της Λευκωσίας, εκδήλωση ανοικτού διαλόγου με όλους τους πολίτες και κυρίως τους νέους.

Στο επιτελείο δίνουν μεγάλη έμφαση και στην διενέργεια της επικείμενης τηλεμαχίας που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα 22/1.

Θεωρούν, ότι εκεί θα φανεί η ποιότητα της υποψηφιότητας του κ. Λιλλήκα έναντι των ανθυποψηφίων του.

Επίσης θα κορυφωθεί όπως μας σημειώνουν και ο διάλογος με τους πολίτες σε όλες τις πόλεις και επαρχίες της Κύπρου για να επικοινωνήσουν τις προτάσεις τους.

Επιτελείο Χρίστου Χρίστου

Το επιτελείο του υποψηφίου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστο,υ θα συνεχίσουν την εντατική δουλειά τις υπόλοιπες ημέρες που απομένουν με τις διάφορες εκδηλώσεις και διαπροσωπικές επαφές που έχουν με τους πολίτες.

Η νεολαία του κόμματος το «Μέτωπο Νεολαίας», διαδραματίζει επιτελικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία με διανομή ενημερωτικού υλικού σε όλες τις πόλεις και τα χωριά. Πρακτική, που θα ενταθεί σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τις ημέρες που απομένουν της κάλπης.

Η τελική πανηγυρική συγκέντρωση του ΕΛΑΜ δεν έχει κλειδώσει ακόμη με πιθανές ημερομηνίες να είναι η 25η ή 26η Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα