Τα πλοκάμια εταιρειών του γαμπρού του Πούτιν στην Κύπρο

Με φόντο ένα άδειο οικόπεδο στο Molenkade του Duivendrecht της Ολλανδίας κυκλοφόρησαν εκκλήσεις προς την κόρη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν

Από εκεί έγινε έκκληση στην Μαρίγια Πούτινα να προσπαθήσει να πείσει τον πατέρα της να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το οικόπεδο φημολογείται ότι ανήκει στον γαμπρό του Πούτιν, τον Ρωσικής καταγωγής Ολλανδό επιχειρηματία, Jorrit Faassen.

Η ταμπέλα τοποθετήθηκε από μια ομάδα κατοίκων του Άμστερνταμ και απευθυνόταν στην Πούτινα. «Λιγότερο από 2000 χιλιόμετρα από το ήσυχο κομμάτι της ελεύθερης γης

σας, ο πατέρας σας αποδεκατίζει μια ολόκληρη ελεύθερη χώρα και τους ανθρώπους της», αναφέρει.

#avemariaputin, #Molenkade27 #Duivendrecht #Netherlands #Akeldama, #TheKillingfields, pic.twitter.com/YVNVIg4nPU

— Adrie Streefland (@stryber2017) March 8, 2022

Το οικονομικό περιοδικό Quote επιβεβαίωσε ότι ο Faassen αγόρασε την τοποθεσία για 450.000 ευρώ το 2019 και ένας εκπρόσωπος του δήμου Ouder-Amstel είπε ότι χορηγήθηκε άδεια για την κατασκευή εμπορικής ιδιοκτησίας εκεί.

Η εταιρεία του Jorrit Faassen που αγόραζε ακίνητα στο Duivendrecht είχε δεσμούς με τον Arkady Rotenberg, έναν Ρώσο ολιγάρχη και στενό φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Jorrit το 2013 αγόρασε αυτό το κομμάτι γης στο Duivendrecht, κοντά στο Άμστερνταμ. Αυτή η αγορά αφορούσε την Gietrin Investments, μια εταιρεία με έδρα την Κύπρο. Έρευνα του Follow the Money δείχνει ότι εκείνη την εποχή η Gietrin ανήκε σε δύο εταιρείες – Belserve Consultants Limited και Vaspaco Properties Limited – τις οποίες οι ερευνητές κατά της διαφθοράς έχουν συνδέσει με τον Ρώσο επιχειρηματία Arkady Rotenberg.

Αυτές οι δύο εταιρείες, που βρίσκονται επίσης στην Κύπρο, είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Gietrin από το 2013 και ο μοναδικός μέτοχος τους είναι ο Faassens της Molenkade Ontwikkeling. Αυτή η ολλανδική εταιρεία αγόρασε ένα κομμάτι γης στο Duivendrecht το 2013. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2019, αυτή πούλησε τη γη στον δικό της διευθυντή, Jorrit Faassen. Την επόμενη μέρα διαγράφηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ολλανδίας.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα Heed Parol , η κυπριακή εταιρεία  διευθύνεται από εταιρείες που, σύμφωνα με ερευνητές δημοσιογράφους από το Russian Scanner Project, παίζουν ρόλο στην αυτοκρατορία του ολιγάρχη Arkady Rotenberg, έμπιστου συνεργάτη του Πούτιν οποίος βρίσκεται στη λίστα διεθνών κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης: O ολιγάρχης - κλειδί πίσω από τον Ζελένσκι με κυπριακό διαβατήριο

Keywords
Τυχαία Θέματα