Τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση στο Μάλι

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, με δήλωση τους, καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε κοντά στο Songho, στην περιοχή Bandiagara, στο κεντρικό Μάλι στις 3 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία περισσότεροι από τριάντα άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν. Εξέφρασαν τη βαθύτατη συμπαράστασή τους και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στη μεταβατική

κυβέρνηση του Μάλι.Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επιβεβαίωσαν εκ νέου ότι η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Υπογράμμισαν επίσης την ανάγκη να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες, οι διοργανωτές, οι χρηματοδότες και οι χορηγοί αυτών των καταδικαστέων τρομοκρατικών ενεργειών και προέτρεψαν όλα τα κράτη να ενεργήσουν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επανέλαβαν ότι οποιεσδήποτε τρομοκρατικές ενέργειες είναι εγκληματικές και αδικαιολόγητες, ανεξάρτητα από τα κίνητρά τους, οπουδήποτε, οποτεδήποτε και από όποιον διαπράττονται. Επαναβεβαίωσαν την ανάγκη όλα τα κράτη να καταδικάσουν με κάθε μέσο, ​​σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και άλλες υποχρεώσεις βάσει του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, τις απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια που προκαλούνται από τρομοκρατικές ενέργειες.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα