Τα «κίτρινα γιλέκα» νίκησαν τον Μακρόν - Ανακαλούνται οι φόροι

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γάλλος Πρόεδρος έδωσε εντολή να ανασταλεί το μέτρο της αύξησης των φόρων. Μετά από εβδομάδες οδομαχιών, διαδηλώσεων και επεισοδίων με αποκορύφωμα το βράδυ του Σαββάτου (1/12), όταν το Παρίσι έζησε στιγμές επανάστασης, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται πως κάνει πίσω στην επιβολή πρόσθετων φόρων στα καύσιμα, με τα «κίτρινα γιλέκα» να σημειώνουν μια μεγάλη νίκη.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γάλλος Πρόεδρος έδωσε εντολή να ανασταλεί το μέτρο της αύξησης των φόρων στα καύσιμα.

#BREAKING Italy

PM says new budget proposal 'in coming hours' pic.twitter.com/AVo3mftN52

AFP news agency (@AFP) December 4, 2018

Υπουργική σύσκεψη, παρουσία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ , πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (3/12) στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπως έγινε γνωστό από καλά πληροφορημένες πηγές.

Εκτός από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, στη συνεδρίαση αυτή μετείχαν πολλά μέλη της κυβέρνησης, όπως ο Υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ.

Νωρίτερα σήμερα ο Φιλίπ δέχτηκε στο Ματινιόν τούς εκπροσώπους των μεγαλύτερων κομμάτων: τον Λοράν Βοκιέ (Ρεπουμπλικανοί), τη Μαρίν Λεπέν (Εθνικός Συναγερμός), τον Ολιβιέ Φορ (Σοσιαλιστές), τον Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ (UDI) και άλλους.

Ο Υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ, που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του κόμματος Agir, διαβεβαίωσε ότι ο Εντουάρ Φιλίπ πρόκειται εντός των επόμενων ημερών να κάνει ένα «ισχυρό άνοιγμα» για να λήξει η κρίση των «κίτρινων γιλέκων».

Πηγή: Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα