Τα έργα στο Βερεγγάρια επέβλεψε ο Δήμαρχος Πολεμιδίων

Άρχισαν το πρωί και συνεχίζονται οι προετοιμασίες του εργολάβου που ανέλαβε την αποξήλωση και απομάκρυνση των αμιάντων και τον καθαρισμό του πρώην βρετανικού οικισμού "Βερεγγάρια".

Το πρωί, επισκέφθηκε τον χώρο ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου, όπου συνομίλησε με λειτουργούς του Τμήματος Δημοσίων Έργων που βρίσκονται εκεί για σκοπούς επιθεώρησης.

Ο κ.Αναστασίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως θα χρειαστούν κάποιες μέρες προετοιμασίας πριν αρχίσει η αποξήλωση και απομάκρυνση του επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία αμίαντου,

με τον οποίον είναι κατασκευασμένες οι στέγες.

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες αφορούν κυρίως την τοποθέτηση υποστατικών - γραφείων του εργολάβου, την υδροδότηση και ηλεκτροδότηση, καθώς και κάποιες άλλες ενέργειες που σχετίζονται με τον προγραμματισμό του όλου έργου, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 52 εβδομάδες.

Κάλεσε γι’ ακόμη μια φορά τους δημότες να επιδείξουν υπομονή και κατανόηση στην όποια ταλαιπωρία παρουσιαστεί και διαβεβαίωσε πως γίνονται, από πλευράς Δήμου, όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ελαχιστοποιηθεί τέτοιο ενδεχόμενο.

Να σημειωθεί πως στις εργασίες προβλέπεται, όπου χρειαστεί, και ο αεροστεγής εγκλεισμός υποστατικών από τα οποία θα αφαιρεθούν οι στέγες αμιάντου, ενώ τις μετρήσεις στην ατμόσφαιρα ανέλαβε διαπιστευμένος οίκος του εξωτερικού.

Όλοι ανεξαιρέτως οι εμπλεκόμενοι φορείς (Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας, εργολάβος του έργου), έχουν διαβεβαιώσει τους επηρεαζόμενους κατοίκους για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων, ώστε να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα που να θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα