Τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Ερύμανθου τέλεσε ο ΠτΔ

Η Ιθάκη δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά το δρόμο για ν` αντλήσεις διδάγματα, γνώσεις και σοφία μέσα από ένα αδιάκοπο ταξίδι στη γνωστή και άγνωστη Ελλάδα, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εγκαινιάζοντας την έκθεση ζωγραφικής του καλλιτέχνη Ερύμανθου, στη Λεμεσό.


Χαιρετίζοντας την εναρκτήρια τελετή της έκθεσης, με τίτλο "Γνωστή

και άγνωστη Ελλάδα. Ένα ταξίδι χωρίς Ιθάκη", ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο έργο του ζωγράφου, λέγοντας πως , "ζηλωτής της ωραιότερης τέχνης, αυτής της ζωγραφικής, ο Ερύμανθος εξαντλεί σε κάθε του δουλειά το αστείρευτο δημιουργικό του ταλέντο, καταθέτοντας στα έργα του όλο το εύρος της ψυχής του".

"Αφορμώμενος αυτή τη φορά από την ομορφιά της γνωστής και κυρίως της άγνωστης για τους περισσότερους Ελλάδας και εμπνευσμένος από την ποίηση του Ομήρου, του Καβάφη και του Ελύτη, αποδίδει στα δημιουργήματα του την αδιάσπαστη, άφθαρτη ενότητα του χώρου και του χρόνου που χαρακτηρίζει διαχρονικά τον Ελληνισμό", συμπλήρωσε.

Στο νέο αυτό κύκλο της δουλειάς του, συνέχισε, διάχυτα είναι το γαλάζιο και το άσπρο, που διακρίνουν το σκηνικό του νησιωτικού τοπίου, αλλά και το ανυπέρβλητο και μοναδικό φως που προσδιόρισε τη μοίρα της Ελλάδας και των ανθρώπων της, εμφανή άλλοτε σε τρικυμισμένες και άλλοτε σε γαλήνιες θάλασσες, δημιουργούν στον καθένα πανίσχυρες εντυπώσεις και κυριαρχικούς συνειρμούς.

"Εντυπώσεις και συνειρμούς, αρκετούς για να αποδώσουν πλήρως τη δυναμική και το υποδηλούμενο μήνυμα που θέλησε ο Ερύμανθος να μεταδώσει μέσα από την όλη σύνθεση της νέας του δημιουργικής δουλειάς", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι "το μήνυμα ακριβώς πως τελικά η Ιθάκη δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά τον δρόμο για να αντλήσεις διδάγματα, γνώσεις και σοφία μέσα από ένα αδιάκοπο ταξίδι στη γνωστή και άγνωστη Ελλάδα, στον αρχαίο, τον νεότερο και σύγχρονο της κόσμο, την πλούσια, ένδοξη και πολυτάραχη ιστορία της".

Πρόσθεσε δε πως το ταξίδι και η ιστορία της Ελλάδας, "μεστά από εναλλαγές και περιπέτειες, που όμως δεν κατέστησαν ποτέ δυνατό να αλλοιώσουν την αυθεντικότητα που τη διακρίνει, αλλά ούτε και το φρόνημα, το ήθος και το γόνιμο πείσμα του λαού της, που του επιτρέπουν πάντοτε στο τέλος να αναγεννάται και να προοδεύει".

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τον καλλιτέχνη και του ευχήθηκε όπως "σύντομα, με έμπνευση, όραμα και όρεξη, να θέσεις τις βάσεις για ένα νέο ταξίδι, προσφέροντας μας πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες διαδρομές μέσα από την καλλιτεχνική σου δημιουργία".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα