«Τα δίνει όλα στον Ρόκα ο Αλαφούζος - Τραβάει τα μαλλιά του ο Νταμπίζας»

Ανεξαρτήτως των όσων ακούγονται είτε αποθεωτικά για την αξία του Αϊτόρ είτε μειωτικά της αξίας του σε σχέση τουλάχιστον με την προσφορά που κατέθεσε για να τον ντύσει στα πράσινα ο Τσάβι Ρόκα (σε σύγκριση μάλιστα με άλλες προτάσεις που είχε ο Ισπανός) διαμορφώνεται ένας συσχετισμός, άμεσος, που είναι σαφής ως προς τις κινήσεις και τις επιλογές του Καταλανού τεχνικού διευθυντή.

Και αυτές ακριβώς είναι και οι δικές του «απαντήσεις». Δεν είναι δημοσιογραφικός τύπος, τουλάχιστον ως προς την επικοινωνία

των επιλογών και της πολιτικής του, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι εντός και στα πέριξ του Παναθηναϊκού που ειδικά μετά τη συμφωνία με τον 24χρονο πρώην εξτρέμ της Τβέντε, κάνουν λόγο για επιβεβλημένη σύγκριση του ενεργού τετραμήνου του Ρόκα με το διάστημα και τις επιλογές του προκατόχου του.

Πρακτικά λοιπόν: Οι χειμερινές επιλογές Ρόκα ήταν οι Αγιούμπ και Καρλίτος, αμφότεροι ερχόμενοι στον Παναθηναϊκό ως ελεύθεροι, με τον πρώτο να εντάσσεται άμεσα και τον δεύτερο μετά το τέλος της σεζόν. Αναλογικά, ο «Αγιούμπ» του Νταμπίζα ήταν ο Κολοβός και ο «Καρλίτος» του ο Μακέντα. Σαφής η διαφορά βάσει βιογραφικού τουλάχιστον (η σύγκριση γίνεται τη στιγμή που συμφώνησαν να έρθουν στον Παναθηναϊκό), σαφής και η διαφορά στα συμβόλαια όμως, με τον Ρόκα να προσφέρει τα διπλά από αυτά που συμφώνησαν οι δύο επί Νταμπίζα.

Δύο δανεικοί ήρθαν επίσης τον Ιανουάριο, ο Νατζ και ο Ανουάρ. Αντίστοιχες κινήσεις, παρότι όχι με δανεισμούς, μπορούν να λογιστούν επί Νταμπίζα οι Μπεκ και Φάουστο. Και εδώ, μέρα με τη νύχτα. Και βάσει βιογραφικού και παραστάσεων, αλλά και βάσει συμβολαίων, αφού το μισό μόνο του Μαροκινού από τη Βαγιαδολίδ πρακτικά είναι το ίδιο με το ετήσιο των δύο που έφερε ο Νταμπίζας.

Συνέχεια με τον Βέλεθ, ο οποίος μπορεί να «συγκριθεί» με τον Νούνες που έφερε ο Νταμπίζας, με τη νόρμα πάντως και στο οικονομικό επίπεδο να συνίσταται στο ότι έχει το τριπλάσιο συμβόλαιο, ενώ ο Ισπανός έγινε με την υπογραφή του ο (μακράν) πιο ακριβοπληρωμένος στόπερ του Παναθηναϊκού.

Και φινάλε με τον Αϊτόρ, με τον αντίστοιχο του Νταμπίζα να είναι ο Μολό. Και εδώ, ο προαλειφόμενος για βασικός του Ρόκα κόστισε τα διπλά από αυτόν του «Ντάμπι», οι παραστάσεις και το βιογραφικό εδώ είναι σαφώς προς την πλευρά του Γάλλου, ωστόσο η ηλικία, η υγεία και η δυναμική σαφέστατα κλίνουν υπέρ της επιλογής του Ρόκα.

Και φυσικά, έπεται συνέχεια…

Keywords
Τυχαία Θέματα