Τα αποτελέσματα των υποψήφιων βαθμοφόρων της 2015 Β’ ΕΣΣΟ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων των υποψήφιων βαθμοφόρων της 2015 Β’ ΕΣΣΟ, τα οποία έχουν αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας, στο www .mod.gov .cy.

Τον σφραγισμένο φάκελο με τα αποτελέσματα των εξετάσεων παρέδωσε στον Υπουργό Άμυνας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Αντίγραφο του φακέλου παραδόθηκε επίσης στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Γεώργιο Μπασιακούλη και στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής

Επιτροπής Άμυνας Γιώργο Βαρνάβα.

«Η σημερινή διαδικασία παράδοσης των αποτελεσμάτων για τους υποψήφιους βαθμοφόρους αποτελεί το επιστέγασμα μιας διάφανης και αδιάβλητης διαδικασίας. Αποτελεί το επιστέγασμα μιας διαδικασίας που με τη δική σας συμβολή, την αξιοπιστία και το κύρος του Πανεπιστήμιου Κύπρου αλλά και της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, μπορούμε να διασφαλίζουμε» δήλωσε παραλαμβάνοντας τον φάκελο ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Ο κ. Φωκαΐδης ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και το Υπουργείο Παιδείας, για τη συνεργασία και τη συνεισφορά τους στη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Άμυνας για την εμπέδωση κλίματος αξιοκρατίας, ισονομίας και δικαιοσύνης, υποδεικνύοντας ότι ακριβώς στο πλαίσιο αυτής της συνεχούς προσπάθειας με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου από φέτος θεσμοθετείται η άμεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αμέσως μετά την παραλαβή τους μέσω διαδικτύου για την άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας για την στενή και εποικοδομητική τους συνεργασία που έχει εδραιωθεί πέρα και πάνω από κομματικές γραμμές και η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική, σημαντική και για την εδραίωση συνθηκών αξιοκρατίας και ισονομίας στις τάξεις της ΕΦ.

Ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρη όλους τους επιτυχόντες καθώς επίσης και όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό επιλογής. «Όλοι θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν προς την πατρίδα απ` όποια θέση κι αν τελικά κληθούν να υπηρετήσουν» είπε.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Γιώργος Βαρνάβα εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι από το 1999 ο τρόπος με τον οποίο επιλέγονται οι δόκιμοι αξιωματικοί αλλά και οι υπόλοιποι κληρωτοί βαθμοφόροι της ΕΦ είναι αδιάβλητος.

Σημείωσε μάλιστα ότι είναι γεγονός πως τα πρώτα χρόνια έγινε μεγάλη και σκληρή προσπάθεια για να περάσει μέσα στον κόσμο ότι πλέον εφαρμόζονται συστήματα αδιάβλητα.

«Όπως είναι πολύ καλά γνωστό εμείς οι βουλευτές είμαστε στην πρώτη γραμμή των οποιονδήποτε παραινέσεων για την οποιανδήποτε βοήθεια. Με ευχαρίστηση λέω ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια αλλά ιδιαιτέρως φέτος η πραγματικότητα είναι ότι ήταν μονάδες αυτοί οι οποίοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μας για τέτοιο θέμα» είπε, εξηγώντας πως το αναφέρει αυτό γιατί η κοινή προσπάθεια Υπουργείου Άμυνας και Επιτροπής Άμυνας έχει εμπεδώσει μέσα στον κόσμο, στις τάξεις των ίδιων των νεοσυλλέκτων αλλά και των γονιών ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε παρέμβαση και πως αν και εφόσον πετύχουν θα πετύχουν αξιοκρατικά οι ίδιοι από μόνοι τους και όχι γιατί αποτάθηκαν και ευνοήθηκαν με τον οποιοδήποτε τρόπο.

Ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του το Υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου για το γεγονός ότι κάθε χρόνο αναλαμβάνουν αυτή την ευθύνη και την φέρνουν εις πέρας με σωστό και δίκαιο τρόπο.

Ανακοίνωσε τέλος ότι από αύριο η Επιτροπή Άμυνας αρχίζει τις επισκέψεις στα ΚΕΝ, αύριο στο ΚΕΝ Λάρνακας, την Πέμπτη στο ΚΕΝ Λεμεσού και την Παρασκευή στο ΚΕΝ Πάφου.

Ο Πρύτανης τέλος του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, αφού υπενθύμισε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 1999 μαζί με με το Υπουργείο Παιδείας διεξάγουν τις εξετάσεις για του δόκιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της ΕΦ, υπογράμμισε πως πρόκειται για μια διαδικασία αδιάβλητη που διεξάγεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Υπουργείο Άμυνας, Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, για τη συνεργασία και εξήγησε ότι φέτος υπάρχουν δύο κατάλογοι, ο πρώτος ανά σειρά επιτυχίας και ο δεύτερος με αλφαβητική σειρά.

Διαβεβαίωσε τέλος τον Υπουργό ότι το Πανεπιστήμιο θα βρίσκεται δίπλα στο Υπουργείο Άμυνας παρέχοντας όλη την τεχνογνωσία που διαθέτει για πάρα πολλές δράσεις που αφορούν τον τόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα