Συνελήφθη Βόσνιος που συμμετείχε στις τρομοκρατικές του 2015

Ένας Βόσνιος που φέρεται να συνδέεται με τους τζιχαντιστές δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αστυνομία και η εισαγγελία.

Ο 39χρονος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί από τις γερμανικές αρχές, συνελήφθη τη νύχτα της 19ης προς την 20η Ιουνίου.

«Εναντίον

του υπόπτου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές για τη φερόμενη στήριξή του σε τρομοκρατική οργάνωση σε σχέση με τρομοκρατικές επιθέσεις, κυρίως εναντίον του συναυλιακού χώρου Bataclan» στο Παρίσι, ανακοίνωσαν η εισαγγελία της Σαξονίας και η ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία σε κοινή τους ανακοίνωση.

Στο σπίτι του άνδρα δεν βρέθηκε κανένα όπλο κατά τη σύλληψή του. Πλέον κρατείται εν όψει της έκδοσής του στο Βέλγιο.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του μετά τη σύλληψη τον Φεβρουάριο στη Δρέσδη της Σαξονίας δύο άλλων Βόσνιων που εμπλέκονταν σε μια υπόθεση πώλησης χειροβομβίδων.

Στις 13 Νοεμβρίου του 2015 τρεις ομάδες από εννέα τζιχαντιστές, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, σκότωσαν 130 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 350 σε μια σειρά επιθέσεων που εξαπέλυσαν στο Παρίσι.

Η έρευνα έφερε στο φως μια τζιχαντιστική ομάδα που εκτεινόταν σε όλη την Ευρώπη, κυρίως στο Βέλγιο. Η ίδια ομάδα εξαπέλυσε επίθεση στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου του 2016, προκαλώντας τον θάνατο 32 ανθρώπων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα