Συνελήφθη 4 φορές για παράνομα φυτοφάρμακα από τα κατεχόμενα

Τέσσερις φορές έχει συλληφθεί 41χρονος από τη Λάρνακα για απαγορευμένα φυτοφάρμακα από τα κατεχόμενα, ο οποίος συνελήφθη εκ νέου χθες στην επαρχία Πάφου, μαζί με δύο γυναίκες, όταν διαπιστώθηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπλοκή τους σε παράνομη διακίνηση τέτοιων σκευασμάτων στο χωριό Σκούλλι.

Και ενώ την περασμένη εβδομάδα ορίστηκε από το δικαστήριο δικάσιμος εναντίον του για τις 6 Οκτωβρίου, φαίνεται ότι δεν πτοείται και συνεχίζει την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία δραστηριότητά του.

Η Αστυνομία

εντόπισε, κατόπιν πληροφοριών από πολίτες, δύο γυναίκες στη συγκεκριμένη κοινότητα του διαμερίσματος Χρυσοχούς να πωλούν φυτοφάρμακα, που όπως διαπιστώθηκε προέρχονται από τα κατεχόμενα, αφού είχαν αναγραφόμενες πληροφορίες στην τουρκική και των οποίων η διάθεση και χρήση έχει απαγορευθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, αφού δεν πληρούν τους σχετικούς όρους.

Πρόκειται για 40χρονη, η οποία σύμφωνα με την Αστυνομία είναι φίλη του 41χρονου από τη Λάρνακα, και 35χρονη, στο αυτοκίνητο των οποίων εντοπίστηκαν πέραν των 50 συσκευασιών από τα απαγορευμένα αυτά σκευάσματα, καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε σχέση και του 41χρονου από τη Λάρνακα που ήδη απασχολεί τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για τις υποθέσεις των φυτοφαρμάκων και με την εν λόγω υπόθεση, με αποτέλεσμα να επανασυλληφθεί λίγη ώρα αργότερα.

Ο 41χρονος είχε συλληφθεί και την περασμένη εβδομάδα με μεγάλο αριθμό συσκευασιών μη εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων και προσήχθη ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου όρισε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 6 Οκτωβρίου και διέταξε όπως αφεθεί προσωρινά ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Ειδικότερα, υποχρέωσε τον 41χρονο να καταβάλει 5.000 ευρώ μετρητά ως εγγύηση και 30.000 ευρώ με έναν αξιόχρεο εγγυητή, να παρουσιάζεται σε αστυνομικό σταθμό τρεις φορές την εβδομάδα, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, ενώ το όνομά του θα τοποθετηθεί και στο stop list.

Keywords
Τυχαία Θέματα