Συνεδριάζει εκ νέου η ΟΕΛΜΕΚ για το Σχέδιο Αξιολόγησης μαθητών
Την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει εκ νέου η ΟΕΛΜΕΚ, ούτως ώστε να διαμορφώσει την τελική της θέση όσον αφορά το θέμα της αξιολόγησης των μαθητών, την οποία θα καταθέσει στην Επιτροπή Αξιολόγησης, την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους είπε ότι έδωσε χθες στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης μια πρόταση συνολική για την αξιολόγηση των μαθητών.
«Την έδωσα στις κινήσεις να τη διαβάσουν, να τη μελετήσουν και να τοποθετηθούν την ερχόμενη Πέμπτη, σε έκτακτη συνεδρία του Κ.Δ.Σ., ώστε να διαμορφωθεί η τελική θέση που θα καταθέσουμε την Παρασκευή, στις 25 του μηνός. Φαίνεται να αντικρίζεται θετικά από τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ. Την πρόταση αυτή την έδωσα και στους γονείς και στους μαθητές, στην ΠΣΕΜ και στην Παιδοβουλή», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σωκράτους είπε ότι η ΟΕΛΜΕΚ θα συναντηθεί με τους οργανωμένους γονείς την ερχόμενη Πέμπτη, συνάντηση η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της συνεδρίας του έκτακτου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο αναμένεται να αρχίσει γύρω στις 09:30.
Ανέφερε, τέλος, ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με κόμματα.
Στο μεταξύ, στην πρόταση του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ για την αξιολόγηση του μαθητή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την οποία εξασφάλισε το ΚΥΠΕ, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι δεδομένου ότι η θέση τους για μη εφαρμογή των εξετάσεων τετραμήνων παραμένει αμετάβλητη, προχώρησαν στην ετοιμασία δικής τους πρόταση, που αποβλέπει στη διαμόρφωση ενός ολιστικού συστήματος αξιολόγησης του μαθητή/-τριας, η οποία αξιοποιεί αφενός θετικά στοιχεία της πρότασης που κατατέθηκε με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Αξιολόγησης Μαθητή/-τριας» και αφετέρου αποτρέπει τις αρνητικές παρενέργειες που είναι δεδομένο, κατά την εκτίμησή μας, ότι θα προκύψουν από την εφαρμογή της διπλής εξεταστικής περιόδου.
Σημειώνεται ότι η πρόταση αφορά, σε πρώτη φάση, το Λύκειο και ακολούθως θα επεκταθεί και στο Γυμνάσιο, αφού αξιολογηθεί πρώτα η εφαρμογή της στις τρεις τάξεις του Λυκείου, και περιλαμβάνει όλες τις μορφές αξιολόγησης με βάση τον σκοπό της αξιολόγησης (διαμορφωτική και τελική), ανάλογα με τον χρόνο διεξαγωγής της (αρχική διαγνωστική, συντρέχουσα, τελική) και σε σχέση με τα μέσα που χρησιμοποιούνται (γραπτή, προφορική ή/και άλλη).
Αναφέρεται, επίσης, ότι σκοπός της αξιολόγησης είναι η συνεχής παρακολούθηση της προόδου κάθε μαθητή/-τριας ξεχωριστά, η διαμόρφωση, κατά το δυνατόν, πληρέστερης εικόνας για την επίδοσή του/της με έγκυρες και αξιόπιστες διαδικασίες, η διάγνωση των κλίσεων και των ικανοτήτων του/της, καθώς επίσης η επισήμανση των μαθησιακών δυσκολιών και των προβλημάτων, τα οποία συναντούν κατά τη μαθησιακή διαδικασία και με απώτερο στόχο την υποβοήθησή τους και την υπερπήδηση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν και την περαιτέρω ενίσχυσή τους, έτσι ώστε να επιτύχουν τους επιδιωκόμενους διδακτικούς και γενικά εκπαιδευτικούς στόχους.
Πηγή: ΚΥΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αναδρομικά χιλιάδων ευρώ για όλους! Τα ποσά αναλυτικά – Η κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ – Πίνακας
- Υποχρεωτικές για όλους οι ευρω-ταυτότητες. Πως θα είναι, ποια τα χρονικά περιθώρια
- Νέο επίδομα 14.000 ευρώ στους αγρότες - Δείτε τα κριτήρια
- Ραγίζει καρδιές η μητέρα της 8χρονης: Δεν πρόλαβα να την σώσω
- Η Κέιτ Μος γιόρτασε τα 45α γενέθλιά της με ένα σούπερ μίνι μαύρο φόρεμα
- Το ζώο με τη φυσική… αλεξίσφαιρη θωράκιση
- Τρόμος στο Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Έγγραφο βόμβα
- Μειώνονται οι σειρές κατάταξης στον Στρατό Ξηράς
- Καιρός: Επιδείνωση από την Κυριακή με καταιγίδες και χιόνια - Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα
- Χάος στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης: Καραμπόλα 15 οχημάτων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- ΣΥΚΑΛΑ: Σε αυτή τη χώρα έχουμε καταλύσει τα πάντα
- Σπάνια καταγραφή του μεγαλύτερου λευκού καρχαρία στον κόσμο (pics)
- Ψάχνει το ΜΠΑΜ με Ντάρμπισαϊαρ!
- Πήγε στο Mall Πάφου, πήρε ρούχα και έφυγε χωρίς να πληρώσει
- Έχασε περισσότερους βαθμούς ΉΔΗ στην Αρένα!
- Κενές θέσεις στην Ελεγκτική Υπηρεσία και στο Τμήμα Πολεοδομίας
- Ποτάμι: Η στήριξη είναι σ’ Ελλάδα και όχι στον καταρρέοντα Τσίπρα
- Αλλεπάλληλες συγκρούσεις 15 οχημάτων στην περιεφ. οδό Θεσσαλονίκης
- Μοναδικές εικόνες από το υπερχειλισμένο φράγμα Ξυλιάτου (vid)
- Συγκρούστηκαν στον αέρα δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη
- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Συνεδριάζει εκ νέου η ΟΕΛΜΕΚ για το Σχέδιο Αξιολόγησης μαθητών
- Νεκρός εντοπίστηκε 32χρονος στην οικία του στη Λευκωσία
- Ποτάμι: Η στήριξη είναι σ’ Ελλάδα και όχι στον καταρρέοντα Τσίπρα
- Bertrand Layec: "Θα σας βλέπω τακτικά μέχρι τον Μάιο"
- Κενές θέσεις στην Ελεγκτική Υπηρεσία και στο Τμήμα Πολεοδομίας
- ΣΥΚΑΛΑ: Σε αυτή τη χώρα έχουμε καταλύσει τα πάντα
- Συγκρούστηκαν στον αέρα δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη
- Η ελληνική μετάφραση της ρηματικής διακοίνωσης των Σκοπίων
- Ανατροπή με Μπέζιακ
- Γερμανός ΥΠΕΞ: Να συζητηθεί ενδεχόμενο νέας συζήτησης για Brexit
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Οι δακτύλιοι του Κρόνου μπορεί να είναι νεότεροι και από τους δεινόσαυρους
- Υπό κράτηση ο πρώην σωματοφύλακας του Μακρόν
- Ρία Αντωνίου: Τι αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή
- Αποκλειστικό: Το «πλούσιο» παρελθόν του κακοποιού που έπεσε νεκρός στην Κηφισιά
- Eκτός ΑΝΕΛ και οι Κουντουρά, Κόκκαλης – Τους διέγραψε ο Καμμένος
- «Καμπανάκι» για δημοσιονομικό εκτροχιασμό από δικαστικές αποφάσεις
- "Τετ-α-τετ" Τσίπρα - Γεννηματά στη γιορτή του Αντώνη Λιβάνη
- Σέρρες: Άλλαξαν πολιούχο για να μην χάσουν την αργία – Κλειστά όλα τα σχολεία στη Νιγρίτα!
- Εμφανίστηκαν πλαστά 100ευρα στην Πάτρα - Τι συμβουλεύει η ΕΛΑΣ
- Άγρια συμπλοκή στο κέντρο των Χανίων μπροστά στα μάτια των περαστικών