Συνεχίζει την καταστροφική πορεία του ο τυφώνας Ίρμα

Με μεγάλη ένταση συνεχίζει την πορεία του ο κυκλώνας ''Ίρμα'' ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως ο χειρότερος στην ιστορία του Ατλαντικού, καθώς στο πέρασμά του «εξαφάνισε» δύο νησιά της Καραϊβικής.

Ήδη, ο κυκλώνας έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις μικρές Γαλλικές Αντίλλες.

Δραματική είναι η κατάσταση στον Άγιο Μαρτίνο και στον Άγιο Βαρθολομαίο. Τουλάχιστον «έξι νεκρούς» θρηνεί το γαλλικό τμήμα του νησιού του Αγίου Μαρτίνου σύμφωνα με το νομάρχη της Γουαδελούπης Ερίκ Μερ.

Πλέον δεν υπάρχει πόσιμο νερό αλλά ούτε ηλεκτροδότηση. Δημόσια κτίρια

και σπίτια καταστράφηκαν.

Tην ίδια στιγμή το γαλλικό τμήμα του γαλλο-ολλανδικού νησιού του Αγίου Μαρτίνου έχει «καταστραφεί κατά το 95%» από τον κυκλώνα Ίρμα, δήλωσε ο Ντανιέλ Γκιμπς, πρόεδρος του τοπικού αυτοδιοικητικού συμβουλίου.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να σταλούν «επαρκείς ενισχύσεις» από τη γαλλική κυβέρνηση «για να απομακρυνθούν όλοι όσοι μπορούν να απομακρυνθούν».

Προειδοποίησε πως αν το νησί χτυπηθεί από έναν νέο κυκλώνα το Σάββατο θα είναι «αδύνατον» να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη από τον κυκλώνα Ίρμα αναμένεται να επηρεαστούν συνολικά 37 εκατομμύρια άνθρωποι.

Σημειώνεται πως ο κυκλώνας ‘Ιρμα έρχεται μία εβδομάδα μετά το πλήγμα του κυκλώνα Χάρβεϊ στο Τέξας, όπου έχασαν τη ζωή τους 60 άνθρωποι.

Προς την Καραϊβική κατευθύνεται και ο κυκλώνας Χοσέ που αναμένεται πως αύριο θα φθάσει στην κατηγορία 3.

Παράλληλα και η τροπική καταιγίδα Κάτια μετατράπηκε σε κυκλώνα στον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσαν οι αμερικανοί μετεωρολόγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα