Συνέχεια στην βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μειωμένα κατά 7% σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή ήταν τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας τα 89.176.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για το «partygate» ζητά η αντιπολίτευση

Οι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν κατά την ίδια 24ωρη περίοδο ήταν 277.

Στο πεδίο των νοσηλειών, συνεχίστηκε η πτώση του αριθμού των φορέων Covid στα βρετανικά νοσοκομεία, που είναι πλέον 16.149. Μειωμένοι για ακόμα μία ημέρα είναι και οι διασωληνωμένοι, στους 549.

Όπως ανακοινώθηκε, εξάλλου, η τιμή R του ρυθμού αναπαραγωγής του κορωνοϊού στην Αγγλία αυτή την εβδομάδα μειώθηκε στο 0,7-0,9 από 0,8-1,1 την περασμένη αντίστοιχη περίοδο.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας Ην. Βασιλείου ανακοίνωσε επίσης ότι η υποπαραλλαγή Όμικρον 2 μοιάζει να έχει «σημαντικό πλεονέκτημα» ως προς το ρυθμό μετάδοσης έναντι της αρχικής παραλλαγής Όμικρον, όπως προκύπτει από τα στοιχεία σε όλες τις αγγλικές περιφέρειες.

Χθες Πέμπτη, πάντως, η υπηρεσία είχε ανακοινώσει πως η ενισχυτική δόση του εμβολίου είναι ακόμα πιο αποτελεσματική έναντι της Όμικρον 2 από όσο έναντι της Όμικρον.

Μιλώντας, εξάλλου, στο Sky News, ο ιατρικός διευθυντής της Moderna Δρ Πολ Μπέρτον είπε ότι η εταιρεία ετοιμάζει εμβόλιο για το φθινόπωρο που θα μπορεί να αντιμετωπίζει τόσο την Όμικρον όσο και την παραλλαγή Δέλτα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords