Σύνδεσμος Αξιογράφων: Απογοήτευση από τις δηλώσεις Στεφάνου

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, με σημερινή ανακοίνωσή του, εκφράζει λύπη και απογοήτευση για δύο σημεία των δηλώσεων του βουλευτή του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου στις 15 του μήνα, στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ1.

Το πρώτο σημείο αφορά τη λέξη «οι αξιόγραφοι», που κατά τον Σύνδεσμο άρχισε να χρησιμοποιείται για να αποδώσει μειωτική έννοια στους κατόχους αξιογράφων, ενώ το δεύτερο αφορά το διαχωρισμό που έκανε, όπως αναφέρεται, ο κ. Στεφάνου μεταξύ «τζογαδόρων»

και «εκείνων που εξαπατήθηκαν».

Ο Σύνδεσμος παραπέμπει στην ευρωπαϊκή Οδηγία MiFID η οποία έχει ενσωματωθεί στον κυπριακό νόμο 144(I) 2007) και η οποία, όπως αναφέρει, δεν διαχωρίζει τους κατόχους αξιογράφων σε «τζογαδόρους» και σε «εκείνους που εξαπατήθηκαν», αλλά (α) σε θεσμικούς (επαγγελματίες) και (β) σε ιδιώτες.

«Επειδή ο κ. Στεφάνου είναι άριστος γνώστης της ελληνικής γλώσσας, ο Σύνδεσμος θέλει να πιστεύει ότι πρόκειται για γλωσσικά ολισθήματα και όχι για κακόβουλες δηλώσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αν το εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ, η εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ, έστελνε δημοσιογράφους της στις δύο τελευταίες έκτακτες γενικές συνελεύσεις του Συνδέσμου, θα έβλεπαν βετεράνους του κόμματος, απλούς ανθρώπους του μόχθου και του ιδρώτα, να καταφέρονται εναντίον του κόμματός τους το οποίο υπηρέτησαν πιστά τόσα χρόνια» σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα