Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με Αρχιεπίσκοπο των Αρμενίων

Τους στενούς δεσμούς που ενώνουν την Κύπρο με τους απανταχού Αρμενίους επαναβεβαίωσαν την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης και ο νέος Αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων στην Κύπρο Χόρεν Τογραματζιάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, οι δύο άντρες

τόνισαν ιδιαίτερα τον ρόλο της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων της Κύπρου ως αναπόσπαστου, δραστήριου και προοδευτικού τμήματος της κοινωνίας του τόπου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αρμενίων ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για τη σταθερή στήριξη που παρέχει το Κυπριακό Κοινοβούλιο προς τους αρμενικής καταγωγής Κύπριους πολίτες, αλλά και τους ανά τον κόσμο Αρμενίους και ιδιαίτερα για την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τον Απρίλιο 2015, της ποινικοποίησης της άρνησης της γενοκτονίας.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχιεπίσκοπος Αρμενίων αναφέρθηκαν στην ανάγκη διατήρησης και προστασίας της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς τόσο στην κατεχόμενη Κύπρο όσο και ευρύτερα του χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη συνάντηση, τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων συνόδευε ο Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Βαρτκές Μαχτεσιάν.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα