Συμμετοχή SignaLGenerix σε Ευρωπαϊκά έργα του Eυρωπαϊκκού Ταμείου Άμυνας

Τεράστια επιτυχία για την Κυπριακή εταιρεία SignalGeneriX, αλλά και για την Κυπριακή αμυντική βιομηχανία, αποτελεί η συμμετοχή, σε τρία καθοριστικής σημασίας νέα έργα που επιλέγηκαν για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας.

H Ευρωπαϊκή Ένωση με όχημα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας επενδύει για πρώτη φορά €1.2 δις

ευρώ σε 61 έργα βιομηχανικής συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς πρωτοποριακών Ευρωπαϊκών αμυντικών συστημάτων. 

Η SignalGeneriX με παρακαταθήκη την πανευρωπαϊκή πρωτιά στις συμμετοχές, σε έξι έργα του  Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης (προπομπός του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας), εδραιώνεται με την καινούργια επιτυχία της, στις πιο σημαντικές Ευρωπαϊκές μικρομεσαίες εταιρείες στον τομέα της ανάπτυξης καινοτόμων ηλεκτρονικών αμυντικών προϊόντων. 

Η εταιρεία συμμετέχει σε τρία έργα, στα οποία σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους της, αλλά και με τη στήριξη Υπουργείων Άμυνας Ευρωπαϊκών χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, αναπτύσσει εξειδικευμένα ηλεκτρονικά αμυντικά συστήματα νέας γενιάς. Συγκεκριμένα:

- MARSEUS: Ανάπτυξη επίγειων συστημάτων προσβολής ακριβείας με δυνατότητα εντοπισμού και εξουδετέρωσης στόχων πέραν του ορατού πεδίου. 

- COMMANDS: Ανάπτυξη ευφυών συστημάτων συνεργασίας επανδρωμένων και μη επανδρωμένων οχημάτων σε νηοπομπή.

- iFURTHER: Ανάπτυξη Ραντάρ Υψηλών συχνοτήτων με δυνατότητα εντοπισμού στόχων πέρα του ορίζοντα

Το σύνολο της χρηματοδότησής για τα πιο πάνω έργα ανέρχεται περίπου στα 65 εκ. ευρώ. Στα συγκεκριμένα έργα η SignalGeneriX εξελίσσει σημαντικές τεχνολογικές συνεργασίες ανάπτυξης και συμπαραγωγής αμυντικών συστημάτων με κορυφαίες εταιρείες όπως η MBDA, Sener Aerospacial, IVECO Defence, ARQUUS, Saab, Indra, Patria,  Intracom Defence EAB, Atos κ.α.  

H νέα επιτυχία της SignalGeneriX σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δρ. Τάσο Κουνούδη, είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας επένδυσης και εξειδίκευσης η οποία αναδεικνύει την εταιρεία σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο, εφάμιλλο των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών της Ευρώπης. 

«Η συμμετοχή της SignalGeneriX αλλά και των υπόλοιπων  Κυπριακών εταιρειών που συμμετέχουν σε έργα του Ευρωπαϊκού ταμείου Άμυνας αποδεικνύει ότι η εγχώρια αμυντική βιομηχανία αποτελεί μία σημαντική και ραγδαία αναπτυσσόμενη βιομηχανία που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και τεράστιες προοπτικές για εξαγωγές και ενδυνάμωση της οικονομίας μας» δήλωσε ο Δρ. Κουνούδης

Ποια είναι η SignalGeneriX : H SignalGeneriX είναι αμιγώς Κυπριακή εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), υψηλής τεχνολογίας, η οποία ιδρύθηκε το 2005, εδρεύει στην Λεμεσό, εργοδοτεί 25 Κύπριους επιστήμονες και σήμερα εξάγει τις τεχνολογίες της, σε 28 χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα